Στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα αλλά και το προσφυγικό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

Κατά τη διάρκειά της ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε για ποιο λόγο έλαβε την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 χαρακτηρίζοντας την ύστατο μέτρο. ‘Οπως είπε μετά την απόφαση αυτή άρχισαν να κλείνονται ολοένα και περισσότερα ραντεβού για εμβολιασμό γεγονός που έχει ευχαριστήσει την κυβέρνηση.

«Έχουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων κι αν μιλήσετε με συναδέλφους μου θα σας πουν ότι οι ανεμβολίαστοι αρρωσταίνουν σοβαρά και καταλήγουν στο νοσοκομείο, στις ΜΕΘ και χάνουν τις ζωές τους» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο είπε είμαι φιλελεύθερος πολιτικός κι εξήγησε ότι δεν θέλει να επιβάλλει τέτοια μέτρα.

«Είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα από θέση αρχής, ωστόσο, πιστεύω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση, μόλις εμφανίστηκε η μετάλλαξη Ο για την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά, είπαμε πως αυτή είναι η σωστή απόφαση και πρέπει να την πάρουμε τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης συζητήθηκε το μεταναστευτικό με τον πρωθυπουργό να εξηγεί τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας.

«Κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να σώζουμε ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο καθημερινά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους γείτονες μας και εν προκειμένω με την Τουρκία. Στο πρόσφατο παρελθόν, η Τουρκία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. Τώρα έχουν υιοθετήσει διαφορετική τακτική και ορθά το έχουν κάνει. Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, όπως συνέβη το 2015, δεν αποτελεί τη λύση και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΕΡΤ 

Facebook Comments