O υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στον αντίπαλο του  Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τoν κατηγόρησε για συμμετοχή στο περίφημο «4-2-1» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σχετικά με την κατανομή των κυβερνητικών και κρατικών θέσεων.

Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ, “το 4-2-1, που ήμουν γραμματέας επί Βενιζέλου, εξελέγη με έναν όρο. Να αποκλείονται από κάθε θέση όσοι έγιναν υπουργοί του 4-2-1 και γι αυτό έκανα το καταστατικό, για να αποκλειστούν.”

Για το βέτο

“Το βέτο που μπήκε η Κύπρος στην ΕΕ, δεν είναι αυτό το βέτο. Ας σταματήσουν τα fake news. Το βέτο για τα ενταξιακά το θέλουμε….δεν αλλάζει…αυτό που θέλουν να αλλάξει είναι το θέμα κυρώσεων. Ο κύριος Παπανδρέου ήταν υπέρ της κατάργησης του βέτο στα ειδικά θέματα της Ευρώπης ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

“Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν κακή. Δεν ήταν ολοκληρωμένη. Είναι μια κουτσή συμφωνία. Αν έρθουν τα μνημόνια και υλοποιούνται οι όροι θα την ψηφίσω”.

Για εκπροσώπηση στη Βουλή

Σχετικά με το ποιος θα τον εκπροσωπήσει στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής του, ανέφερε “Εχω αποφασίσει ποιος θα με εκπροσωπήσει στη βουλή”.

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: “Θα καλέσω τους δανειστές να ρυθμίσουμε τα χρέη μας.”

Σχετικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επεσήμανε ότι “Θα ζητήσω απ όλα τα στελέχη της παράταξης και ιδιαίτερα από σημαντικούς ανθρώπους, να επιστρέψουν, όχι αυτούς που έφυγαν για καρέκλα…”

 

Facebook Comments