Την εκτίμηση ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο φορέας της ανανέωσης, δηλαδή του μηνύματος που προέκυψε από «την αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου» στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και δικηγόρος, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και 91,6 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη προέβλεψε ότι η εκλογή του την επόμενη Κυριακή θα γίνει με πολύ μεγάλα ποσοστά.

«Μετά την εκλογή του θα κριθεί εάν μπορεί η νέα ηγεσία – πέρα από το αίτημα της ανανέωσης που έχει ο κόσμος – να υπηρετήσει και τα άλλα μεγάλα ζητούμενα του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο, που είναι η διασφάλιση της ενότητάς του, η δημιουργία μιας καινούργιας πολιτικής ταυτότητας, σύγχρονης που θα απαντά, θα επικοινωνεί με σύγχρονο τρόπο στα προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία. Και εάν όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια αξιόπιστη αντιπολίτευση προκειμένου να καλυφθεί αυτό το τεράστιο κενό που έχει η χώρα, την έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που θα οδηγήσουν όλα αυτά με τη σειρά τους στη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, στο μεγάλο ΜΑΤ», υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, με βάση τους συσχετισμούς και με δεδομένο ότι στις κάλπες θα μπορούν να προσέλθουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώην Κυριακή. «Δεν υπάρχει περιθώριο εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου, ένα 30% θα είναι κορυφαίο ποσοστό για τον ίδιον, αλλά ας το αποφασίσει ο κόσμος αυτό», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του πρώην πρωθυπουργού, «θα πηγαίναμε σε οπισθοδρόμηση άνευ προηγουμένου, με τάσεις οριστικής εξαφάνισης του χώρου».

Ο κ. Φλωρίδης υπενθύμισε πως παραιτήθηκε από βουλευτής το 2011 και παρέδωσε την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της πολιτικής ασυνεννοησίας που επικρατούσε εκείνη την περίοδο. «Το πολιτικό σύστημα βρισκόταν πάλι σε μόνιμη αντιπαράθεση, τότε ήταν η ΝΔ με τα “Ζάππεια” στο ρόλο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δίχαζε τη χώρα δεν την άφηνε να σκεφτεί ψύχραιμα, ποιες ήταν οι αιτίες που οδηγηθήκαμε στη χρεωκοπία και δημιουργούσαν εντάσεις που δεν άφηναν τη χώρα να προχωρήσει όπως θα έπρεπε και να μην υποστεί τόσο σκληρά μέτρα για να βγει από την κρίση», ανέφερε.

Πρόσθεσε, δε, ότι 2015, «όταν το ΠΑΣΟΚ κινδύνευσε να αφανιστεί, διότι το διέσπασε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου, μου ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να επανέλθω για να βοηθήσω σε εκείνες τις εκλογές, και είχα μπει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Το ΠΑΣΟΚ οριακά διασώθηκε τότε, μετά από 9 μήνες η Φώφη Γεννηματά με αντικατέστησε με τον κ. Θεοχαρόπουλο ο οποίος τώρα είναι μετακλητός υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ».

 
 

Πηγή: ertnews.gr

 

Facebook Comments