Δεν σας λείπουν τα λεφτά, η ντροπή σας λείπει
Οι εικόνες με τα εξαθλιωμένα σκυλιά από το παράνομο κυνοκομείο του δήμου Ζηρού τον τελευταίο μήνα κάνουν το γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο
Οι εικόνες με τα εξαθλιωμένα σκυλιά από το παράνομο κυνοκομείο του δήμου Ζηρού τον τελευταίο μήνα κάνουν το γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο
Οι εικόνες με τα εξαθλιωμένα σκυλιά από το παράνομο κυνοκομείο του δήμου Ζηρού τον τελευταίο μήνα κάνουν το γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο. Η Κατρίνα Τσάνταλη, ιδρύτρια του A Little Shelter, έκανε αυτοψία στο κολαστήριο αυτό, προχώρησε σε μήνυση μαζί με το Dogs’ Voice και από κοινού ανέλαβαν όλα τα ζώα. Τι έκανε ο Δήμος Ζηρού;
Δε βοήθησε για την περίθαλψη τους ως όφειλε βάσει νόμου γιατί είναι δουλειά του, δε ζήτησε συγγνώμη ως όφειλε βάσει στοιχειώδους ηθικής, δεν κράτησε καν χαμηλούς τόνους ως έστω τελευταία επιλογή. Εν αντιθέσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου, Χρήστος Γκάρτζιος, σε μαγνητοσκοπημένο δημοτικό συμβούλιο με περισσό θράσος τοποθετήθηκε για το ζήτημα. Να σημειωθεί ότι είναι κτηνίατρος, όπως τόνιζε από την πρώτη μέρα ο δήμαρχος Νίκος Καλαντζής νομίζοντας πως κατείχε κάποιου είδους αλάθητο. Μπορείτε να δείτε όσα ισχυρίζεται στο παρακάτω βίντεο. Όπως ότι τα σκυλιά ήταν υπό θεραπεία, ότι μόλις 10-15 ήταν άρρωστα ενώ στην πραγματικότητα τα πιο υγιή είχαν απλώς ψώρα, ότι ήταν στειρωμένα ενώ είχαν γέννες και μάνες με κουτάβια, ότι έπαιρναν τροφές ενώ τα ζώα ήταν υποσιτισμένα, ότι λύση αποτελεί και η ευθανασία αλλά είναι μεγαλόψυχος..
Ο αντιδήμαρχος ψάχνει να βρει που ήταν η κακοποίηση και ο βασανισμός, τι σημαίνει κακοποίηση και βασανισμός. Μάλλον δεν θα κοίταξε ποτέ στα μάτια τα σκυλιά του δήμου του που έλιωναν ζωντανά. Δε βρίσκει εξάλλου λόγο να παραιτηθεί. Μα γιατί άλλωστε; Έδωσε 12.000 ευρώ σε κτηνίατρο ο Δήμος και ο κτηνίατρος έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Ο Δήμος μας λέει ότι τα έκανε όλα σωστά, η φιλοζωική φταίει και ο άνθρωπος που δημοσίευσε την φρίκη που επικρατούσε. Εξάλλου σύμφωνα με την δική τους καταγραφή ήταν εμβολιασμένα και υπό θεραπεία κι ας είναι σύμφωνα με γυμνούς οφθαλμούς ένα βήμα πριν τον θάνατο. Φυσικά ηλεκτρονική σήμανση δε βρέθηκε ούτε σε ένα.
Και αμέσως μετά εγκαλεί τις φιλοζωικές οργανώσεις γιατί δείχνουν ευαισθησία για τα σκυλιά που ανέλαβαν -αφού πριν είπαν ότι εκείνες έχουν λεφτά και γι’ αυτό το έκαναν- και γιατί δεν ανέλαβαν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους που ζουν μέσα στις λάσπες! Από ανθρώπους που παραδέχονται ότι έχουν άλλους ανθρώπους -μάλιστα μικρά παιδιά- αφημένους στη λάσπη και το χρησιμοποιούν ανενδοίαστα ως επιχείρημα για την τραγική διαχείριση των αδέσποτων ζώων τι θα έπρεπε βέβαια να περιμένουμε; Αλλά ξεχάσαμε, ο Δήμος Ζηρού ακόμα αναμασά την καραμέλα ότι θα φτιάξει πρότυπο καταφύγιο 372.000 ευρώ γιατί απλώς πήρε έγκριση και χρηματοδότηση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
Στον Δήμο Ζηρού και σε αρκετούς δήμους αυτής της χώρας εδώ και χρόνια δεν τους έλειπαν τόσο τα λεφτά, δεν τους έλειπαν τόσο οι υποδομές, δεν τους έλειπε τόσο η γνώση. Τους έλειπε και τους λείπει η ντροπή. Δεν έχουν ντροπή για τα ζώα που καταδικάζουν σε αργό και βασανιστικό θάνατο. Επικαλούνται δήθεν τους νόμους καταπατώντας τους ισχύοντες και αγνοώντας επιδεικτικά ότι σε κάθε περίπτωση την ευθύνη των αδέσποτων την έχει ο Δήμος. Είναι αρμοδιότητά του και δουλειά του.
Πλέον έχουμε νόμους και μάλιστα πολύ αυστηρούς. Από τον Νοέμβριο του 2020 ο βασανισμός και η φόνευση ζώου αποτελούν κακούργημα. Ο Δήμος Ζηρού πρέπει να δικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για κακούργημα γιατί βασάνισε μέχρι θανάτου τόσα ζώα εφαρμόζοντας εχθροζωικές πολιτικές.
Ο Δήμος Ζηρού και ο εκάστοτε Δήμος Ζηρού πρέπει να ελέγχεται και να τιμωρείται από την Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης, τον πρώτο ελεγκτικό μηχανισμό που θεσπίστηκε με το νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και προβλέπει ως ποινή για τους δήμους την παρακράτηση αυτοτελών πόρων έως και δύο μήνες. Για πρώτη φορά έχουμε τόσο αυστηρούς και δεσμευτικούς νόμους. Επιτέλους, ας εφαρμοστούν σε μία χώρα εκατομμυρίων αδεσπότων και χιλιάδων κακοποιήσεων. Είναι ζήτημα πολιτισμού να μην βλέπουμε ζώα να πεθαίνουν τόσο βασανιστικά με την υπογραφή της τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι ζήτημα πολιτικής να μην επιτρέπεται με την ανοχή της κεντρικής διοίκησης.
Facebook Comments