Ο Λευκός Οίκος ήταν ξεκάθαρος κατά τις τελευταίες ημέρες.

Η αποπληρωμή των σπουδαστικών δανείων θα ξαναρχίσει την 1η Φεβρουαρίου, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άρει τη διετή παύση πληρωμών από την πανδημία, παρά την πίεση που δέχεται από αρκετούς στο Δημοκρατικό Κόμμα για να την παρατείνει, σχολιάζει το POLITICO.

Παρασκηνιακά, η πολιτική πραγματικότητα ώθησε την κυβέρνηση Μπάιντεν να πραγματοποιεί ψηφιακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom, με πολιτικούς συμμάχους στο πεδίο της απάλειψης των σπουδαστικών δανειακών υποχρεώσεων, σε μία προσπάθεια να γίνει η επανέναρξη της πληρωμής των δανείων, όσο πιο ομαλή μπορεί να γίνει.

Ωστόσο, παρά την πρόθεση δραματοποίησης της κατάστασης, από τα στελέχη του Λευκού Οίκου, οι κουβέντες σε φιλικό τόνο δεν ήταν πάντα ομαλές.

Μία τέτοια δραματική «συνάντηση έντασης» περιέγραψε κάποιος που ενημερώθηκε για το τι έγινε, σε μία σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Οι ακτιβιστές για την απαλοιφή των σπουδαστικών δανείων μετέφεραν στα μέλη των ομάδων εργασίας του Μπάιντεν για την εσωτερική πολιτική και την οικονομία, ότι πέρα από τις παρενέργειες σε πραγματικό οικονομικό, νομικό και πολιτικό επίπεδο από την άρση της περιόδου παύσης των πληρωμών, η όλη κίνηση «είναι κακή σε πολιτικό επίπεδο».

Οι ακτιβιστές ήθελαν να κινητοποιήσουν τους συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου για αυτό, που οι ίδιοι θεωρούν ως ένα πολύ σοβαρό πολιτικό λάθος, το οποίο πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν» σύμφωνα με μία δεύτερη πηγή που έλαβε γνώση για τη συζήτηση που έγινε.

Ωστόσο, οι συνεργάτες του Μπάιντεν παρέμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Πολλαπλές πηγές που έλαβαν γνώση για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση αυτή, περιέγραψαν το μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης να επικεντρώνεται στη διετία που είχαν στη διάθεσή τους, όσοι έχουν δανειστεί χρήματα για να προετοιμαστούν για την αποπληρωμή των δανείων, γνωρίζοντας ότι η παύση πληρωμών δεν θα διαρκέσει για πάντα.

Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης τόνισε στη συνάντηση, ότι η πανδημία έχει την τάση να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι η έναρξη της πληρωμής των σπουδαστικών δανείων, αποτελεί μέρος της επιστροφής στην κανονικότητα.

 

Πηγή: POLITICO

Facebook Comments