Δεν υπάρχει συζήτηση και σε σοβαρούς ανθρώπους ότι η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα, αλλάζει όσα ξέραμε και μπορεί να φέρει νέα, τεράστια πίεση στο σύστημα Υγείας. Όπως είναι φυσικό, η νεότερη αυτή εξέλιξη φέρνει την ανάγκη και για την αναθεώρηση των υφισταμένων μέτρων, αλλά και την ενσωμάτωση του συχνότερου testing, όπως θα γίνει με το rapid test που θα κληθούν να κάνουν όσοι θελήσουν να βγουν για φαγητό ή διασκέδαση την Παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. 

Η κυβέρνηση, όμως, είναι αντιμέτωπη με πράγματα που έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα, απλά και μόνο γιατί η νέα μετάλλαξη αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Εν προκειμένω, δεν έχουμε απλά μια πανδημία των ανεμβολίαστων, αλλά και εμβόλια με κάπως μικρότερη αποτελεσματικότητα με τις τρεις δόσεις, πολλώ δε μόνο με τις δύο. Έτσι, πολλοί και ειδικά όσοι ήδη έχουν κάνει ή θα κάνουν τις αμέσως επόμενες μέρες την ενισχυτική δόση παραπονιούνται για την καθιέρωση του test για την Πρωτοχρονιά, έστω και αν πολλοί εξ αυτών θα έκαναν από μόνοι τους test για να είναι ασφαλείς. 

Ο κίνδυνος, όμως, είναι μπροστά. Και η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην απροθυμία για lockdown και την ανάγκη για κάποια μέτρα μετά τις γιορτές που είναι πιθανό να θίξουν τους εμβολιασμένους, κόντρα στο μέχρι πρότινος κυρίαρχο αφήγημα, μπορεί να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments