Πριν από 48 ώρες, η κυβέρνηση θα πήγαινε σε rapid tests για την Πρωτοχρονιά και τα ρεβεγιόν. Μετά από λίγο, η απόφαση άλλαξε και πήγαμε σε γιορτές με self tests, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι εμπιστεύεται τους πολίτες. Το βράδυ εκείνης της μέρας, η κυβέρνηση έλεγε ότι τα νέα μέτρα που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός θα δρομολογηθούν από τις αρχές Ιανουαρίου.

Το πρωί της Τετάρτης, ίσχυε η ίδια γραμμή για τα μέτρα, εκτός αν υπήρχαν και ορισμένες σημειακές παρεμβάσεις ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Και το απόγευμα της Τετάρτης συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι αποφασίζουν ένα γερό πακέτο μέτρων ήδη από τις επόμενες μέρες και προαναγγέλλουν ακόμα πιο τολμηρές παρεμβάσεις για μετά την Πρωτοχρονιά.

Η κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως να επανακτήσει τον έλεγχο. Ναι, η Όμικρον ίσως είναι ένα τσουνάμι, ένα μεγάλο πρόβλημα. Η απώλεια ψυχραιμίας, όμως, δεν βοηθά, όπως δεν βοηθούν και τα επικοινωνιακά πίσω μπρος που εκνευρίζουν τους πολίτες που, όσο και αν καταλαβαίνουν, δεν μπορούν παρά να βλέπουν ότι ο σχεδιασμός αλλάζει ανά εξάωρο.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments