«Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει δείξει ότι δεν την πιάνει καθόλου η συναίνεση, αλλά συνεχίζει με μία επικοινωνιακή πολιτική, που έχει “κοντά ποδάρια”. Είναι καιρός να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο για το πως αντιμετωπίζεται η πανδημία και όλες οι άλλες κρίσεις. Πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας “σήκωσε” το θέμα των εκλογών γιατί πραγματικά σε μια χώρα μετά από 10 χρόνια κρίσης της μιας ή άλλης μορφής, χρειαζόμαστε όλοι να σκεφτούμε τι νέα θέματα μπαίνουν και πως χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει με νέο μάτι».

Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου, για το βιβλίο του «Στο κόκκινο σακίδιο – Πολιτικό Ημερολόγιο και άλλα Κείμενα».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, απάντησε πως «δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δεν έχει  καταλάβει τι σημασία έχει για την ζωή μας η πανδημία, η οικονομική κρίση, η υγιειονομική και η ενεργειακή φτώχεια». «Φεύγω από  αυτή τη συζήτηση», είπε, για τον προϋπολογισμό, «με μία αίσθηση απογοήτευσης και για το επίπεδο της συζήτησης».

Επιχειρηματολογώντας αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύθηκε στην πρώτη φάση την συναίνεση που υπήρχε και «μια κοινή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση, για να επενδύσει στο σύστημα υγείας, να μπορούμε να συζητάμε όλα τα κόμματα και να βρούμε κοινές λύσεις να το αντιμετωπίσουμε κι όπως καταλαβαίνει όλος ο κόσμος». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μεσομακροπρόθεσμα θα έχουμε και άλλες πανδημίες, ίσως και πιο σοβαρές και άρα τώρα είναι η στιγμή να επενδύσουμε στο σύστημα Υγείας».

 

Πηγή: Ertnews.gr

Facebook Comments