Σε εξέλιξη βρίσκεται, σήμερα το πρωί, αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης, που υπήρχε από φοιτητές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου επί 34 χρόνια στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη.

κατάληψη

κατάληψη

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Πανεπιστημίου ενώ συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες κατεδάφισης μέσα στο κτήριο.

Ο χώρος λειτουργούσε ως το λεγόμενο «Στέκι του Βιολογικού» και πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες για τη δημιουργία ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Η βιβλιοθήκη σκοπεύει να εξυπηρετεί 5.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και 350 μέλη του διδακτικού προσωπικού κι έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί καταδρομική επίθεση στο κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου από ομάδα 30 κουκουλοφόρων που είχαν γράψει στους ορόφους του κτηρίου συνθήματα υπέρ της συγκεκριμένης κατάληψης και απειλητικά μηνύματα για τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

κατάληψη

 

Πηγή: GrTimes

Facebook Comments