Με το σταγονόμετρο προμηθεύονται οι πολίτες το πετρέλαιο θέρμανσης από τα πρατήρια καυσίμων λόγω της μεγάλης αύξησης στην τιμή του λίτρου.

Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει την μικρότερη αύξηση τιμής σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, υποστήριξε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων Αττικής.

  • Αν και πολύ κρύος ο καιρός, οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ περιορισμένες εξαιτίας της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, είπε ο κ. Ασμάτογλου.

Ενδεικτικό είναι ότι αν και χιονιάς, οι ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζουν είναι πολύ μικρές, ίσα ίσα για να περάσουν αυτές οι κρύες ημέρες, είπε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λέει ο κ. Ασμάτολγου, θα έπρεπε η Πολιτεία να μειώσει τους φόρους ώστε να γίνει πιο προσιτή η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου.

Το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης βοηθάει, αλλά η μείωση του φόρου είναι ένα μέτρο πιο εύκολο και πιο ευέλικτο, υποστήριξε.

  • Στο 1,20 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πανελλαδικά.
  • Όμως στη νησιωτική Ελλάδα και στις απομακρυσμένες περιοχές η τιμή του λίτρου ξεπερνάει κατά πολύ τα 2 ευρώ το λίτρο υποστήριξε.

 

Πηγή: ertnews.gr

Facebook Comments