Να ακυρώσει την απόφαση της και να αποκαταστήσει την τακτική και εφημεριακή λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης», καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου. «Να κάνει, έστω και τώρα, την λογική και υπεύθυνη επιλογή», σημειώνει.

Ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι «η Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία» και προσθέτει πως «μετά και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα των σχολείων με το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, νοσηλείες και κρούσματα παιδιών με Covid-19 αυξάνονται» και ότι «το 1 στα 4 κρούσματα συνολικά αφορά μαθητές». Σχολιάζει ότι «αυτή τη στιγμή αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ να «ακρωτηριάσει» τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Βόρειας Αττικής». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «παρά την καθολική αντίδραση, το Υπουργείο Υγείας επιμένει να αναστείλει την εφημερία του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και προσθέτει ότι «σε μια επίδειξη μάλιστα αυταρχισμού χθες, Κυριακή, η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και τρομοκρατία στο αίτημα των υγειονομικών και της κοινωνίας για κανονική λειτουργία του νοσοκομείου».

«Καλούμε την Κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση της και να αποκαταστήσει την τακτική και εφημεριακή λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης». Να κάνει, έστω και τώρα, την λογική και υπεύθυνη επιλογή», υπογραμμίζει.

Facebook Comments