Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) δημιούργησε ένα βίντεο στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης για τις ευκαιρίες που προσφέρει σε νέες και νέους.

Στο βίντεο συμμετέχουν ο παραολυμπιονιίκης κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης και η άτυπη ομάδα νέων Villagers of Greece. Η συζήτηση επικεντρώνεται στο σχέδιο αλληλεγγύης που έχει υλοποιήσει η άτυπη ομάδα νέων με τίτλο «Ποδηλατώντας για τα αδέσποτα» στην Καρδίτσα.

Η ουσία του σχεδίου έγκειται στη στοχευμένη ευαισθητοποίηση νέων ανθρώπων καθώς η εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Με την υλοποίηση του σχεδίου, η ομάδα νέων συνέβαλε αποτελεσματικά στη δημιουργία ενός καλύτερου και βιωσιμότερου περιβάλλοντος, όπου ενισχύεται η υπεύθυνη υιοθεσία, και θα μειώνονται οι γεννήσεις αδέσποτων ζώων.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου, πραγματοποιήθηκαν εβδομάδες ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα με μέσο μεταφοράς το ποδήλατο δημιουργώντας αντίκτυπο στα χωριά του Δήμου Μουζακίου και στην Καρδίτσα.

Η χρηματόδηση του παρόντος σχεδίου πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης μέσω της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ).

Facebook Comments