Το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν τα πεπραγμένα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του αυτή την εβδομάδα, καθώς οι Αμερικανοί εμφανίζονται να έχουν εξαντληθεί από την πανδημία COVID-19 και τις οικονομικές συνέπειές της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε παναμερικανικό επίπεδο στις 19 και 20 Ιανουαρίου με μόλις το 43% των Αμερικανών ενηλίκων να εγκρίνουν την απόδοση του Μπάιντεν στην άσκηση των προεδρικών καθηκόντων του.

Ποσοστό 52% την αποδοκίμασε, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των ερωτηθέντων δεν ήταν σίγουροι για να διαττυπώσει κάποια κρίση. Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν είχε καταγραφεί στο 45%, με το ποσοστό αρνητικής γνώμης να έχει καταγραφεί στο 50%.

Μετά τη διατήρησή της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, κατά τους πρώτους μήνες άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του Μπάιντεν, η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου άρχισε να μειώνεται στα μέσα Αυγούστου, καθώς οι θάνατοι από την COVID-19 αυξήθηκαν σε όλη την αμερικανική επικράτεια και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση στο Αφγανιστάν κατέρρευσε.

Η συνεχιζόμενη μείωση της δημοτικότητας του Μπάιντεν έχει θορυβήσει το Δημοκρατικό Κόμμα, με τις ανησυχίες των Δημοκρατικών να κλιμακώνονται για το ενδεχόμενο απώλειας των οριακών πλειοψηφιών, που έχουν στα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου, στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τον έλεγχο είτε της Βουλής των Αντιπροσώπων είτε της Γερουσίας, η νομοθετική ατζέντα του προέδρου Μπάιντεν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί.

Σε μία σπάνια συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Μπάιντεν παραδέχτηκε τον εκνευρισμό των Αμερικανών κατά τη συμπλήρωση του πρώτου έτους άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του. Ωστόσο δεσμεύτηκε να κάνει πρόοδο στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων από την πανδημία μέχρι τον πληθωρισμό, που κατέγραψε υψηλό σχεδόν 40 ετών τον Δεκέμβριο, καθώς η παγκόσμια υγειονομική κρίση προκάλεσε πρόβλημα δυσλειτουργίας στις αλυσίδες εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Facebook Comments