Η Citroen ανακοίνωσε την ανανέωση του μεσαίου της SUV, του C5 Aircross. Το αυτοκίνητο έχει υποστεί τις συνηθισμένες σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός μέρος, με νέα φώτα, μάσκα, αεραγωγό και ποδιά και στα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, ενώ έχει και νέες ζάντες. Στο εσωτερικό έχει νέα οθόνη αφής 10, νέα σχεδίαση κεντρικής κονσόλας και πιο εργονομική διάταξη των χειριστηρίων, ενώ χρησιμοποιεί τη νέα γενιά των καθισμάτων υψηλής άνεσης Advanced Comfort, που χρησιμοποιείται ήδη στα C4 and C5 X.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τα γνωστά σύνολα πετρελαίου και βενζίνης του γαλλικού γκρουπ, αλλά και τη φορτιζόμενη υβριδική έκδοση που προσφέρει αυτονομία έως 55 χιλιομέτρων με ηλεκτροκίνηση στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών.

Plug-in Hybrid: Η προσφορά ενός plug-in υβριδικού κινητήρα ενισχύει περαιτέρω την ευεξία στο όχημα, χάρη στα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής κίνησης

Για καθημερινές διαδρομές έως 55 χλμ μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και της απεριόριστης αυτονομίας για μεγάλες διαδρομές με τον βενζινοκινητήρα, οι Plug-in Hybrid εκδόσεις του Νέου C5 Aircross “απογειώνουν” την πρακτικότητα, την ευκολία, αλλά και την άνεση. Ο plug-in-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 km/h και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm. Με μηδενικές εκπομπές CO2 δίνει την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου.

Το Νέο C5 Aircross κοσμείται με μια νέα εκδοχή του λογότυπου της μάρκας, το οποίο σταδιακά αποκτά την “ανεξαρτησία του” και αποσπάται από τα φώτα ημέρας. Το έμβλημα της εταιρείας, εμφανίζεται τώρα σε μαύρη λάκα σε χρώμιο. Χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας  η υπογραφή LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V που είναι κατασκευασμένη να δίνει ένα “hi tech” και πιο “ισχυρό” 3D εφέ στα εμπρός φώτα.

 

Facebook Comments