Σε ένα κομψό palazzo του 16ου αιώνα στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, η ειδική στις επιπλώσεις εταιρεία Pianca δημιούργησε ένα ξενοδοχείο στο οποίο συνδυάζονται σύγχρονα στοιχεία με στοιχεία ιστορικο-πολιτιστικής κληρονομιάς. Το boutique hotel «Palazzo Pianca», κοντά στην εμβληματική πλατεία του Αγίου Μάρκου, προσφέρει ένα «εργοστάσιο ιδεών για λαϊφστάιλ».

Στο Palazzo Pianca, η ομάδα σχεδιαστών εξερευνά την έννοια της φιλοξενίας, σημειώνοντας ότι λειτουργεί ως «κέντρο για εξερεύνηση των στυλ και τάσεων φιλοξενίας που είναι προορισμένες να μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου ώστε αδιακόπως να δοκιμάζουν και να εισαγάγουν νέες λύσεις ως προς το στυλ και τη λειτουργία».

Το σήμα κατατεθέν της με έδρα το Βένετο εταιρείας ορίζεται από σαφείς γραμμές, συνδυασμό υφής και φυσική κομψότητα. Όλα αυτά εκφράζονται από την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου φωτισμός και τα χρώματα -είτε έντονα είτε ουδέτερα- έχουν ως πηγή έμπνευσης την τυπική παλέτα των προσόψεων στη Βενετία. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι μια συνεχής αναφορά στην παράδοση της ιστορικής πόλης.

Τα δωμάτια και οι σουίτες είναι σε μικτό ύφος, το οποίο η επίπλωση Pianca καθιστά πιο όμορφο·οι σουίτες -«Peacock», «Giglio» και «Mezzanine»- είναι γενναιόδωρα μεγάλες και ανοιχτές, με λίβινγκ ρουμ και κρεβατοκάμαρα. Τα deluxe δωμάτια – «Botanic», «Penthouse Deluxe Blue & Brown» και «Artist» – είναι επίσης άνετα και φιλόξενα, με τα λαμπερά υφάσματα και χρώματά τους. Το ίδιο και τα δελεαστικά κλασικά δωμάτια που περιλαμβάνουν γραφείο και ανοιχτή ντουλάπα σε συνδυασμό με ζεστές αποχρώσεις και απαλό φωτισμό. Χώρος στη στέγη ολοκληρώνει το πρότζεκτ προσφέροντας καρτποσταλική θέα στη Βενετία (https://www.instagram.com/p/CTUINCzKKAY/).

«Το Palazzo Pianca είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ξενοδοχείο» σχολιάζει ο πρόεδρος της εταιρείας Aldo Pianca. «Το κτήριο είναι μια όαση γαλήνης στην καρδιά της πόλης. Περιλαμβάνει χώρους που υπερβαίνουν κατά πολύ την αυστηρή έννοια της φιλοξενίας, προσφέροντας τον εαυτό του ως έναν χώρο που εξερευνά τις συνεχώς μεταβαλλόμενες μορφές διαβίωσης και ταξιδιού σήμερα» τονίζει (https://www.instagram.com/p/CTuWItLqKCe/).

Facebook Comments