Αύξηση 26% στα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανακοίνωσε η MYTILINEOS για το 2021, στα €162 εκατ. έναντι €129 εκατ. το 2020.

Αντίστοιχα τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €1,193 αυξημένα κατά 31% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση του Κύκλου Εργασιών κατά 40% σε €2.664 εκατ. σε σύγκριση με €1.899 εκατ. το 2020 και αύξηση 14% των Κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν σε €359 εκατ. έναντι €315 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι το προτεινόμενο μέρισμα στα €0,42 ανά μετοχή (προσαρμοσμένο για τις ίδιες μετοχές) είναι αυξημένο κατά 10,4% σε σύγκριση με το 2020.

Τέλος, ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα €803 εκατ., με το δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να διαμορφώνεται στο 2,2x, τη χρονιά με το υψηλότερο κόστος επενδύσεων, κατά την οπoία πολύ σημαντικές επενδύσεις είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

“Για τη MYTILINEOS το 2021 αποτέλεσε έτος ορόσημο για τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις της, αλλά και μια προπαρασκευαστική περίοδο για τη μετάβαση σε νέα επίπεδα οικονομικής απόδοσης και δημιουργίας αξίας για τους μετόχους μας τα επόμενα χρόνια. Πετύχαμε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, ενώ επιπλέον σημαντικές επενδύσεις εισήλθαν σε στάδιο ολοκλήρωσης”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος και πρόσθεσε:

“Έχοντας αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις από τις αρχές του 2021 για τη μείωση των εκπομπών CO2, επιταχύναμε την εκτέλεση του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος της ιστορίας της Εταιρείας μας, το οποίο κατά τη διάρκεια του έτους υπερέβη τελικά σε συνολική αξία τα €379 εκατ.. Παράλληλα δρομολογήθηκαν, νέα επενδυτικά σχέδια που ισχυροποιούν την Εταιρεία στο νέο περιβάλλον της ενεργειακής μετάβασης.

Σε μία χρονιά σημαντικών προκλήσεων αποδείξαμε την ικανότητα της MYTILINEOS να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο και πολλή δουλειά. Στη νέα, πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο απαιτητική “πίστα” που μπαίνουμε το 2022, θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση με σθένος και ανανεωμένη δύναμη!”

Facebook Comments