Στην αλλαγή των αρχηγών της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και της Πυροσβεστικής προχώρησε το ΚΥΣΕΑ με τους μέχρι τώρα επικεφαλής να αποστρατεύονται. Αντίθετα παρατάθηκε για έναν ακόμη χρόνο η θητεία των Αρχηγών του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προχωρώντας στις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως αναμενόταν αποστρατεύθηκαν οι Αρχηγοί της Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης και της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης, καθώς ολοκληρώθηκε η θητεία τους, ενώ δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης τόσο στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση που συνεχίζει να ηγείται του Στρατού όσο και στον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη που παραμένει ως Α/ΓΕΝ.

Το ΚΥΕΣΑ αποφάσισε:

Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

  • Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.
  • Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).
  • Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
  • Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
  • Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.
  • Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Facebook Comments