Πολιτική κίνηση «αναγκαία και επιτακτική μετά από μία ακόμα παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η πρόταση μομφής ήταν μια προβλέψιμη κίνηση, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε «αμηχανία» στην κυβέρνηση, ενώ προσέθεσε πως «αν διαβάσει κανείς αυτή τη δήλωση από την άλλη μεριά, σημαίνει ότι ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι τα έχει κάνει μαντάρα» και πως «ακόμα και οι ίδιοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος να φύγει αυτή η κυβέρνηση…». Είπε ότι «τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου κατάρρευσης του επιτελικού κράτους, αυτό το επικοινωνιακό δημιούργημα του κ. Γεραπετρίτη καταρρέει πια σαν χάρτινος πύργος και ακολουθεί σε αυτόν τον μεταφορικό γκρεμό τον ίδιο του το δημιουργό». Ανέφερε δε ότι «ο κ. Γεραπετρίτης βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δεινή θέση στο εσωτερικό τής κυβέρνησης αλλά και στην κοινή γνώμη, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις περίεργες συνομιλίες του με τον υπόδικο κ. Φουρθιώτη, έναν άνθρωπο που η κυβέρνηση εξακολουθεί να χαρακτηρίζει με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, αν και όλοι ξέρουμε ότι είναι κάτι πολύ λιγότερο ή πολύ περισσότερο από αυτό».

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «τόσο το επιτελικό κράτος όσο και ο νομικός δημιουργός του έχουν πλέον περάσει στο επίπεδο της χλεύης», γιατί, όπως είπε, «έχει καταρρεύσει το σύνολο των δομών του κρατικού μηχανισμού σε οποιαδήποτε κρίση επιχειρήθηκε να παρέμβει…».

Σχετικά με την πανδημία υπογράμμισε ότι παρά τις προβλέψεις κυβερνητικών στελεχών για το τέλος της πανδημίας, «εξακολουθεί να σαρώνει, χθες είχαμε 113 νεκρούς, καθημερινά θρηνούμε πάνω από 100 απώλειες και έχουμε ξεπεράσει τις 23.000 νεκρούς». Προσέθεσε ότι «είμαστε για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον στο διπλάσιο αριθμό απωλειών ανά εκατομμύριο κατοίκων σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ», ότι το ΕΣΥ καταρρέει και ότι ο αριθμός όλων των νοσηλειών covid στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή, είναι στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Επιπλέον ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας σημειώνοντας ότι «χθες έγινε γνωστό πως η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα στο ρεύμα, στην ΕΕ». Είπε ειδικότερα ότι το εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται, ότι έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού κατά περίπου 14% και πως όσο οι τιμές θα ανεβαίνουν, το νούμερο αυτό θα χειροτερεύει, σημειώνοντας ότι «αντίστοιχη μεγαλύτερη μείωση της αγοραστικής δύναμης υφίσταται ο κατώτατος μισθός». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όμως «επιμένει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, προχωρά μόνο σε αποσπασματικές κινήσεις, επικοινωνιακού χαρακτήρα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιστρέψουν τη ροή των πραγμάτων».

Συμπερασματικά, τόνισε ότι «για όλους αυτούς τους λόγους -για τη θεσμική παρακμή, για την κατάρρευση του επιτελικού κράτος, για την ακρίβεια που σαρώνει αλλά και για την πανδημία που θερίζει- καταλήγουμε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει», σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, καταθέτουμε την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, την οποία αναμένουμε το σύνολο των κομμάτων να υπερψηφίσει».

Αναφερθείς στη χθεσινή τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την πρόταση μομφής, σχολίασε ότι «η γραμμή του δεν ήταν ξεκάθαρη, από τη μία μεριά δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, από την άλλη υποστηρίζει ότι δεν είναι τώρα η ώρα για εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός -εκτός κι αν ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάτι άλλο στο μυαλό του που δεν μας το λέει». «Ή ψηφίζεις πρόταση δυσπιστίας και, με μέριμνα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, διεκδικείς τη διαμόρφωση ενός άλλου πολιτικού συσχετισμού ή, διαφορετικά, επιχειρείς επικοινωνιακά να διαχειριστείς την αντίφαση της πολιτικής σου», τόνισε.

Τέλος, υποστήριξε ότι «τα αδιέξοδα της πολιτικής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τεράστια και η μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική αλλαγή είναι σήμερα πιο κοντά από ποτέ».

Facebook Comments