Συμφωνία Πλαίσιο (Framework Agreement) με εταιρεία του ομίλου Brook Lane Capital για την ανάπτυξη υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης (“Mixed Use Tower”), εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου (“Commercial Hub”) στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, το οποίο θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης του έργου του Ελληνικού συνήψαν στις 27 Ιανουαρίου η Lamda Development και η Ελληνικό Α.Ε., σύμφωνα με σχετική εταιρική ανακοίνωση.

Η εν λόγω συνεργασία αφορά στην υλοποίηση ενός πύργου μικτής χρήσης αποτελούμενου από χώρους γραφείων, πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες, προοριζόμενο να αποτελέσει τοπόσημο της όλης περιοχής.

Υπό τον όρο εκπλήρωσης των αιρέσεων που προβλέπονται στην ως άνω Συμφωνία Πλαίσιο, η ανάπτυξη θα γίνει μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχουν εταιρεία του ομίλου BROOK LANE CAPITAL και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την πλήρωση των ως άνω αιρέσεων εκτιμάται σε περίπου έξι μήνες.

O σχεδιασμός του Mixed Use Tower έχει ανατεθεί στο κορυφαίο διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, ενώ η διαχείριση του ξενοδοχείου και των κατοικιών θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείρισης (hotel operator).

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Mixed Use Tower, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lamda, εκτιμάται σε €200εκ.

Facebook Comments