Η JP Morgan δηλώνει ότι παραμένει bullish για τις ελληνικές τράπεζες το 2022 και τοποθετεί τις Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα στα overweights της για το τρέχον έτος.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές-στόχους, για την Alpha Bank δίνει τιμή στόχο το 1,6 ευρώ και περιθώριο ανόδου 24,7%, για την Eurobank δίνει τιμή στόχο το 1,3 ευρώ και περιθώριο ανόδου 32,7%, για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή στόχο τα 4 ευρώ και περιθώριο ανόδου 17,7%, ενώ για την Πειραιώς η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 2 ευρώ με περιθώριο ανόδου 36,1%.

Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις τους, ο δείκτης P/BV στη διετία για την Alpha τοποθετείται στο 0,5-0,4x, για την Eurobank στο 0,6x, για την Εθνική στο 0,6-0,5x και για την Πειραιώς στο 0,3x.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η JP Morgan είχε τοποθετήσει τον περασμένο Δεκέμβριο τις ελληνικές τράπεζες στα αγαπημένα της trades για το 2022 από την περιοχή της CEEMEA καθώς είναι ένα έτος, όπως είχε σημειώσει, όπου η αναπροσαρμογή του κόστους των ιδίων κεφαλαίων για τη μείωση των NPEs των τραπεζών στους ισολογισμούς, αντικαθίσταται από ισχυρούς δείκτες ROE που βασίζονται στις προμήθειες και τα κόστη.

Σύμφωνα με την JP Morgan, οι ελληνικές τράπεζες έχουν στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το 2022, οπότε εκτιμά πως οι μετοχές τους έχουν σημαντικά περαιτέρω περιθώρια ανόδου και έτσι τις τοποθετεί στις κορυφαίες επιλογές της για το τρέχον έτος.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments