Δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έχει συνηθίσει σε πυροτεχνήματα και «στρακαστρούκες». Άλλωστε, πρόκειται για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που μεταχειρίζεται κατ’ επανάληψη τις ειδικές διαδικασίες της Βουλής με πολιτική σκοπιμότητα. Και έχει αμφισβητήσει ουκ ολίγες φορές ανοιχτά την πλέον δημοκρατική αρχή του πολιτεύματος μας: την αρχή της δεδηλωμένης.

Την περίοδο 2013-2014, όταν μέσα σε ένα χρόνο μόχλευσε δις τέτοιες διαδικασίες. Πρώτον, με μια πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ, η οποία και εξέπεσε παταγωδώς. Κατόπιν, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, γεγονός πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, μετά την άρνηση του να κάνει δεκτή την πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, βάζει στο στόχαστρο του συχνά τους Υπουργούς Οικονομικών, όπως μας απέδειξε, πριν από δύο χρόνια, με την πρόταση μομφής κατά του Χρ. Σταϊκούρα. Για να φτάσουμε στην προηγούμενη Παρασκευή και την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι, λοιπόν, πρακτική -από μία άποψη μαζοχιστική- του ΣΥΡΙΖΑ να προσέρχεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, να ζητά εκλογές και να ηττάται πολιτικά και κοινωνικά.

Είναι, όμως, υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας να απαντά με σθένος στη Βουλή για τις αλλαγές που έχει επιτελέσει στη ραχοκοκαλιά της χώρας μας και να αναδεικνύει αυτά που πραγματικά μας χωρίζουν από τον κ. Τσίπρα και τους συντρόφους του.

Γιατί, είναι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που σήμερα, έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια κούρσα ανάπτυξης και επενδύσεων. Η έλευση εταιρειών διεθνούς εμβέλειας και η δημιουργία πολλών και ασφαλών θέσεων εργασίας το αποδεικνύει περίτρανα.

Που διαμόρφωσε μια Ελλάδα με διεθνές εκτόπισμα, ανταγωνιστική και με σημαντικά ενισχυμένη αποτρεπτική ισχύ. Τη μεγάλωσε σε όρια, έχτισε τις απαραίτητες συμμαχίες, έδωσε τα εθνικά διαπιστευτήρια σε αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως το Μεταναστευτικό και η προστασία των συνόρων. Ζητήματα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έμπλεος των ιδεοληψιών του.

Που αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα κρίσεις με μεγάλο διακύβευμα και κόστος. Αναχαίτισε την πανδημία του κορωνοϊού με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, ενισχύοντας το ΕΣΥ με 12.000 υγειονομικούς υπαλλήλους και υπερδιπλασιάζοντας τις κλίνες ΜΕΘ. Αλλά και φυσικές καταστροφές με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χωρίς απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Που γνωρίζει τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού και έχει επικεντρωθεί στο να τον εκσυγχρονίσει. Με βαθιές τομές στο κράτος, το οποίο και το οδηγεί εκ του ασφαλούς στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ήδη, οι πολίτες βρίσκουν εύκολα πρόσβαση σε υπηρεσίες μέσα από την υπερσύγχρονη πλατφόρμα του gov.gr.

Που, τέλος, έχει προχωρήσει σε διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, περιστέλλοντας δαπάνες και αναμορφώνοντας αναχρονιστικά νομικά πλαίσια. Αυτό είναι ορατό ακόμα και σε φορείς, όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου έχουν επιτευχθεί σημαντικές αλλαγές, τόσο στην καθημερινότητα και τις ήδη βελτιωμένες υποδομές του, όσο στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με ένα καλομελετημένο σχέδιο ανάπτυξης. Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται στο ευρύτερο Δημόσιο.

Και όλα αυτά είναι που έχουν εξοβελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, από την κοινωνία, τους χώρους εργασίας, αλλά και τις ομάδες πίεσης που διατεινόταν ότι εκπροσωπεί. Η σύγκριση είναι ξεκάθαρη. Οι πολίτες επιθυμούν μια Κυβέρνηση με πυγμή και βροντερή φωνή, τόσο στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Και αυτήν την Κυβέρνηση την έχουν ήδη!

Facebook Comments