Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη από έναν 23χρονο σεσημασμένο χούλγικαν κι άλλους δύο επίσης σεσημασμένους που αναζητούνται και φέρονται να είναι αυτοί που επιτέθηκαν και να σκότωσαν τον νεαρό φοιτητή.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στη σκηνή του εγκλήματος. Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ψάχνει… πόρτα πόρτα τους άλλους δύο καταζητούμενους, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και ήταν αυτοί που φέρονται να κατάφεραν τα χτυπήματα στον Αλκη Καμπανό και τους φίλους του κι έφυγαν με το αυτοκίνητο του βασικού κατηγορούμενου, που φαίνεται πως είναι ο 23χρονος Αλβανός. Από το μεσημέρι της Πέμπτης έχει ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό με τις Αρχές να κάνουν «ντου» σε πολλούς συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και σε άλλα «στέκια», καθώς και σε σπίτια στην περιοχή της Τούμπας για να βρουν και τους υπόλοιπους που φέρονται να συνδέονται άμεσα με την δολοφονία, αλλά και τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην επίθεση που έγινε από περίπου 10 άτομα, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο ή τρία οχήματα.

Νωρίτερα:

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ελληνική Αστυνομία για τη φονική επίθεση και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού «μίλησαν» και έδωσαν πληθώρα στοιχείων στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση με αποτέλεσμα να είναι ζήτημα ωρών, πλέον, η σύλληψη έξι ατόμων τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι προσπάθειες εστιάζουν στην εύρεση νέων στοιχείων που θα «δέσουν» την ταυτοποίηση και άλλων έξι ατόμων που φέρονται να έχουν λάβει μέρος στη δολοφονία του Αλκη. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις έρευνες οι οποίες πραγματοποιούνται παρουσία δικαστικών λειτουργών, συμμετέχουν και αστυνομικοί σκύλοι με σκοπό την ανίχνευση και του παραμικρού στοιχείου που μπορεί να φανεί χρήσιμο στις Αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Σε ότι αφορά τους δυο που αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για χουλιγκανισμό και περιστατικά βίας. Όπως έχει προκύψει από την έρευνα για το ποιόν των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης, πρόκειται για μέλη της νεοναζιστικής «φράξιας» οπαδών που δεν ελέγχεται από τους οργανωμένους οπαδούς. Μάλιστα, φέρεται να έχουν συμμετάσχει σε επιθέσεις εναντίον μελών της ΚΝΕ, μαθητών στα σχολεία, πρωτοστάτησαν στα επεισόδια του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, ενώ φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» και στον ξυλοδαρμό του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

 

Facebook Comments