O ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει το σχέδιο ανάπλασης στο Μάτι και συνολικά των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, απαιτώντας μάλιστα την απόσυρση του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου, η οποία δώρισε 10 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αιτιολογεί την άρνησή της να ψηφίσει το μνημόνιο ανάπλασης στο Μάτι, στο γεγονός ότι το τελικό σχέδιο προβλέπει κατασκευή κοινωνικών κατοικιών αντί νοσοκομείου που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, καταγγέλλοντας παράλληλα παραβίαση των κανόνων δόμησης. Καλούν, δε, την κυβέρνηση να ζητήσει εκείνη συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς επειδή όπως υποστηρίζουν διέπραξε «τυμβωρυχία».

Ως προς το μνημόνιο καθεαυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου καθώς, όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, η αρχική συνεννόηση Αθηνών-Λευκωσίας το 2018, προέβλεπε την ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και όχι κοινωνική κατοικία, ενώ, στο εισαχθέν νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα λειτουργίας νυχτερινού κέντρου σε δασική περιοχή. «Για μείζον πολιτικό σκάνδαλο άγνοιας ή λανθασμένης διάθεσης πόρων» μίλησε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ο εισηγητής της μειοψηφίας Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επενδύσει στη δημόσια υγεία.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ταγαράς εξήγησε ότι το υπό κύρωση μνημόνιο συνετάχθη μετά από συνεργασία της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ότι υπήρξαν συνεννοήσεις με τους δημάρχους της περιοχής.

Facebook Comments