Ο αριθμός των αστέγων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, με τις πολύ υψηλές τιμές των ακινήτων και τους χαμηλούς μισθούς να αποτελούν μόνο ένα μέρος του προβλήματος, όπως μεταδίδει το δίκτυο ABC επικαλούμενο αναφορές από το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Στην ετήσια έκθεση του προς το Κογκρέσο, το Υπουργείο αναφέρει ότι ο αριθμός των αστέγων που φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε δομές κατέγραψε το 2021 μείωση της τάξης του 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 533.000 άνθρωποι βρέθηκαν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με έλλειψη στέγης.

Το φαινόμενο παρουσίαζε έξαρση ακόμη και πριν από την πανδημία κορονοϊού, αλλά «η σημαντική οικονομική αστάθεια που έφερε η Covid-19» και οι αναφορές που προέρχονται από υπηρεσίες αρωγής αστέγων «έχουν εντείνει την ανησυχία», δήλωσε ο βουλευτής Εμάνουελ Κλίβερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ασφάλεια όλων όσοι είχαν αναζητήσει προσωρινά καταφύγιο, οι περισσότερες δομές μείωσαν την πληρότητά τους καθ’ υπόδειξη των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) για τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό.

Facebook Comments