Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρας Τζάκρη στη Βουλή όπου και συνέκρινε τους νεκρούς του Εμφυλίου Πολέμου με τους νεκρούς από την πανδημία.

Όλα συνέβησαν χθες, όταν και από βήματος της Βουλής η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, επέρριψε ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «σε λίγο κύριε υπουργέ, οι θάνατοι από Covid θα υπερβούν τους νεκρούς του Εμφυλίου».

Η κα Τζάκρη μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «η συγκάλυψη τόσων πολλών, θα έλεγα αποτρέψιμων θανάτων είναι αδύνατη ακόμη και από πιο οργανωμένα καθεστώτα παρασιώπισης».

Ο υπουργός Υγείας από πλευράς του απαντώντας, αναρωτήθηκε πού μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στους θανάτους από Covid-19, να συγκρίνει νεκρούς Εμφυλίου με νεκρούς πανδημίας. «Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική», υπογράμμισε ο υπουργός. Παράλληλα της υπενθύμισε αυτό, που και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε, ότι το σύστημα καταγραφής θυμάτων covid της Μεγάλης Βρετανίας οδηγεί σε μείωση 20% των καταγεγραμμένων θανάτων σε σχέση με το δικό μας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη δήλωση της κυρίας Τζάκρη, η οποία μέσα στη Βουλή των Ελλήνων συνέκρινε τον αριθμό των νεκρών του Εμφυλίου με αυτόν της πανδημίας.

Η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα. Και υπενθυμίζει σε όλους την ολέθρια στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία: εκεί που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα διαρκές «όχι» σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της ενότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία. Και θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του.

Δείτε το βίντεο:
 

Facebook Comments