«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα. Πρέπει να φύγουν», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δύο φορές πάνω από τον μ.ο. της Ε.Ε. σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους» και σχολιάζει πως «όταν αυτό συμβαίνει στο 4ο και στο 5ο κύμα δεν μιλάμε για αστοχία ή αιφνιδιασμό. Μιλάμε για πολιτική επιλογή». Ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτει ότι «το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ είναι 62,5% όταν στην Ε.Ε. είναι 25-35%», ότι «το υγειονομικό προσωπικό αντιμετωπίζει την φυσική και ψυχολογική κατάρρευση» και πως παράλληλα «έρχεται το κύμα του longcovid αλλά και των υπόλοιπων παθήσεων που ένα μονοθεματικό σύστημα υγείας δεν έχει ασχοληθεί μαζί τους».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «με αυτή την πραγματικότητα το υπουργείο Υγείας βγάζει προπαγανδιστικά σποτάκια για να μας πείσει ότι όλα πάνε καλά» και καταλήγει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα. Πρέπει να φύγουν».

Facebook Comments