Συνεχίζονται όπως φαίνεται τα προβλήματα στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” μετά την προσωρινή ανακωχή και την απόφαση της Κουμουνδούρου να μην βάλει λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της εφημερίδας.

Χθες, οι εργαζόμενοι της Αυγής πραγματοποίησαν εκ νέου συνέλευση ζητώντας την επαναπρόσληψη γυναίκας συναδέλφου τους που απολύθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλουν πως “παρότι δεν έχει παρουσιαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που αναμένεται, εντούτοις δρομολογούνται κινήσεις στο εσωτερικό μας με στόχο τον διαχωρισμό της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης” του εντύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της “Αυγής”:

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων Αυγής: “Δεν θα δεχθούμε τον διαχωρισμό της ΑΥΓΗΣ”

Να επανέλθει με σύμβαση αορίστου χρόνου η συναδέλφισσα του ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ που απολύθηκε

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 8/2 ομόφωνα με 35 ψήφους αποφάσισε τα εξής:

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στη συναδέλφισσα με σύμβαση ορισμένου χρόνου από το ρ/δ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, που απολύθηκε, και στηρίζουμε τα αιτήματα της συνέλευσης των εργαζομένων στο σταθμό για άμεση επαναφορά της στην εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το γεγονός πως παρότι δεν έχει παρουσιαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που αναμένεται, εντούτοις δρομολογούνται κινήσεις στο εσωτερικό μας με στόχο τον διαχωρισμό της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, με τη διοίκηση να διαρρέει ότι θα υπάρχουν εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων, με άλλους να εργάζονται στο καθημερινό, άλλοι στο κυριακάτικο, κι άλλοι και στα δύο. Από την πλευρά μας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η εφημερίδα είναι ΕΝΙΑΙΑ, καθημερινή, κυριακάτικη και ηλεκτρονική έκδοση, και δεν θα δεχθούμε κανέναν διαχωρισμό που απαξιώνει οποιοδήποτε τμήμα της και θα οδηγήσει στον αργό θάνατο αρχικά του καθημερινού, το οποίο έχει μειωθεί ήδη στις 24 σελίδες και για το οποίο η σημερινή διοίκηση εισηγήθηκε το κλείσιμό του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εκ των ων ουκ άνευ αλληλοτροφοδότηση και διασύνδεση έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης δεν λειτουργεί επαρκώς, καθώς, εδώ και αρκετό διάστημα λιγότερα ρεπορτάζ της έντυπης ανεβαίνουν στο σάιτ για αδιευκρίνιστο σε μας λόγο.

Την ίδια στιγμή, το ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΥΓΗΣ παραμένει εξαφανισμένο με τα χιλιάδες ρεπορτάζ και έρευνες των δημοσιογράφων των προηγούμενων ετών να παραμένουν στο σάιτ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις εδώ και δύο χρόνια της διοίκησης ότι το θέμα θα λυθεί, με συνέπεια την απαξίωση και προσβολή της επαγγελματικής μας υπόστασης. Πλέον δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε δικαίωμά μας για τη βλάβη που προκαλείται στην υπόσταση και την προσωπικότητά μας.

Στο σκέλος των οικονομικών, ενημερωθήκαμε πως στο ΔΣ του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ανακοινώθηκε η πρόθεση να περικοπεί κατά 1εκ ευρώ η χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο και να εξαλειφθούν 15 θέσεις εργασίας στο σταθμό και την ΑΥΓΗ, μέσω της εξώθησης εργαζομένων σε αποχώρηση. Ήδη το κλίμα πιέσεων σε συναδέλφους εντός της εφημερίδας είναι ορατό και προειδοποιούμε πως, μετά και την ολοκλήρωση της εθελουσίας, έστω κι ένας εργαζόμενος να εκδιωχθεί, θα είναι αιτία ευθείας σύγκρουσης. Αν θέλουν να αναδιαρθρώσουν δαπάνες, ας επαναφέρουν το πλαφόν στα υψηλόμισθα στελέχη και ας σταματήσουν την περιττή ενοικίαση διευθυντικών γραφείων στον 4ο όροφο.

Τέλος, έγκαιρα προειδοποιούμε πως παρά τη σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών συνδρομών χάρη στη στήριξη του κόσμου, ακόμη και σήμερα το σύστημα προσέλκυσης και διατήρησης συνδρομητών παραμένει ανοργάνωτο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κανένας υπεύθυνος και με το όλο σύστημα να λειτουργεί χάρη στον κόπο και το φιλότιμο 4-5 εργαζόμενων του διοικητικού τμήματος.

Facebook Comments