Οι έρευνες αυτή την στιγμή είναι προς πάσα κατεύθυνση καθώς όλοι, τόσο οι αρχές, όσο και η ιατρική κοινότητα, προσπαθούν να βρουν τους λόγους για τους οποίους τα τρία μικρά κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη χάθηκαν τόσο ξαφνικά. Στο σημείο αυτό, τα βλέμματα στρέφονται στο τελευταίο κοριτσάκι, την 9χρονη Τζωρτζίνα η οποία χάθηκε τελευταία, καθώς κρίνεται πως η περίπτωσή της θα αποτελέσει «οδηγό», πιθανότατα, και για το τι συνέβη και στα άλλα δύο κοριτσάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής δεν έχει αποσταλεί αίτημα για εκταφή της Τζωρτζίνας καθώς προς το παρόν είναι πολλά τα στοιχεία που προέχει να εξεταστούν. Εκκρεμούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες – όπως είπε και ο ιατροδικαστής κ. Λέων – ελπίζουν να πάρουν απαντήσεις, αλλά περίπου σε ένα μήνα.

Στο σημείο αυτό, να πούμε πως έχουν ληφθεί τα όργανα της μικρής Τζωρτζίνας τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς και από εκεί θα προκύψουν τα ευρήματα των τοξικολογικών και λοιπών εξετάσεων.

Με δεδομένο αυτό, ίσως η εκταφή να μην είχε να προσφέρει κάτι παραπάνω στην έρευνα, παρά μόνον να είναι μια επιπλέον επώδυνη διαδικασία για τους οικείους του  παιδιού. 

Nωρίτερα:

Αίτημα για εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας στην προσπάθεια να διαλευκανθεί η υπόθεση – θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, φέρεται να έχει διαβιβαστεί και θεωρείται πιθανό να ζητηθεί και για τα άλλα δύο αδέλφια της, την Ίριδα και τη Μαλένα.

Την πληροφορία μεταδίδει το pelop.gr. Για την εξέλιξη αυτή είχε ουσιαστικά προϊδεάσει η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου αναφερόμενη σε όλα αυτά που θα τεθούν στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης. “Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις” είπε.

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, είχε πει πως “η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιούμε όταν υπάρχουν ενδείξεις. Για να υπάρχουν ενδείξεις πρέπει να ολοκληρωθεί η τρίτη ιατροδικαστική διερεύνηση, δηλαδή του πρόσφατου θανάτου του παιδιού και ουσιαστικά εάν μας δημιουργεί αμφιβολίες ή την ανάγκη να διερευνήσουμε περαιτέρω τα προηγούμενα γεγονότα προφανώς και θα γίνει εκταφή”.

 

Νωρίτερα:

Η Δικαιοσύνη προφανώς και απεφάνθη ότι… σύμπτωση επαναλμαβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ζητά να διερευνηθεί ο ρόλος όλων των προσώπων για την υπόθεση του θανάτου και των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Ούτε οι ιατροδικαστές, μα ούτε και οι γιατροί δεν μπορούν να αποδώσουν σε συγκεκριμένα αίτια το θάνατο των μικρών κοριτσιών όπου με διαφορετικό ιστορικό κατέληξαν με παρόμοια κλινική εικόνα ενώ οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση έχουν περάσει στα χέρια αξιωματικών του τμήματος ανθρωποκτονιών οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

 

Facebook Comments