Συγκλονιστικές μαρτυρίες στην Τουρκία αποκαλύπτουν το δράμα που ζουν χιλιάδες πολίτες της χώρας εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η εθελόντρια φροντίδας αδέσποτων ζώων Μπουσρά Οζτσετίν,στην Τουρκία, περιγράφει σε στελέχη του κόμματος ΙΥΙ (το αντιπολιτευόμενο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ), την αιτία εκτόξευσης της τιμής των υπολειμμάτων κοτόπουλου που έδιναν σε σκυλιά.

 

“Εχουμε μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα, το κοτόπουλο που εμείς πριν 3-4 μήνες αγοράζαμε για να το μοιράσουμε στα αδέσποτα έναντι μιας λίρας το κιλό, τώρα το αγοράζουμε 7,5 λίρες”, λέει η Μπουσρά Οζτσετίν σε βίντεο που μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα karar.com.

Όσο για την αιτία; Η ίδια απαντά: “Αυξήθηκε η ζήτηση και από τους ανθρώπους, άρχισαν και οι άνθρωποι να αγοράζουν”.

“Αγοράζουν για τους ίδιους αυτά που παίρναμε εμείς για τα σκυλιά”

“Ο λαός πεινάει. Δεν μπορούν πια να αγοράσουν, δεν τους φτάνουν και επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν κρέας πουλερικών, τρώνε αυτά στο σπίτι τους. Επειδή δηλαδή άρχισαν οι άνθρωποι να αγοράζουν για τους ίδιους αυτά που παίρναμε εμείς για τα σκυλιά, δεν απέμεινε τίποτε να δώσουμε στα ζώα”, όπως χαρακτηρστικά είπε.

 

Πηγή: SigmaLive

Facebook Comments