Κατά τη διάρκεια πολιτικής συζήτησης στην τηλεοπτική εκπομπή Evening Report στις 26/1/2022, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αποκάλεσε “πληρωμένο τυμβωρύχο” τον βουλευτή Β Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλο, με αφορμή την αντιπαράθεση που είχαν για τις φυσικές καταστροφές.

Αμέσως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter για το περιστατικό και συνέχισε ενημερώνοντας πως θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδείξει τα όσα υποστήριξε. Παράλληλα, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος επανήλθε στο περιστατικό με καινούργια ανάρτηση, γνωστοποιώντας ότι προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Νάσου Ηλιόπουλου και καλώντας τον να παραδεχτεί το λάθος του. Στην ανάρτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το λάθος είναι ανθρώπινο. Το να το διορθώνεις δείχνει γενναιότητα. Σήμερα με εξώδικη διαμαρτυρία κάλεσα τον εκπρ.Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο να αποδείξει πως ο πολιτικός πολιτισμός μπορεί να νικήσει το λάθος….”.

Μόλις σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, με αναρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας πως τον χαρακτηρισμό “πληρωμένος” τον χρησιμοποίησε εν τη ρύμη του λόγου του.

Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

“Κατά τη διάρκεια έντονης αντιπαράθεσης με τον κ. Δ. Μαρκόπουλο σε τηλεοπτική εκπομπή και στο πλαίσιο της πολιτικής κριτικής που άσκησα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την από μέρους της ακραία εργαλειοποίηση και εκμετάλλευση μιας σειράς φυσικών καταστροφών, χρησιμοποίησα εν τη ρύμη του λόγου μου τον όρο «πληρωμένος».

Ανακαλώ τη συγκεκριμένη έκφραση και αναγνωρίζω ότι πρόκειται για μια ατυχή στιγμή στην αντιπαράθεσή μας. Δηλώνω ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχα πρόθεση να ισχυριστώ ότι ο κ. Μαρκόπουλος χρηματίζεται με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων περιστατικών”.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στον Νάσο Ηλιόπουλο μέσω twitter, δηλώνοντας πως πλέον δεν έχει λόγο να κινηθεί νομικά εναντίον του, καθώς “απέδειξε πως μπορεί να επικρατήσει ο πολιτικός πολιτισμός”.  Παράλληλα, χαιρετίζει και τη “γενναιότητα της συγγνώμης”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 
Πηγή: Omadaalithias.gr

 

Facebook Comments