Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή, οι 4 εκ των 7 κατηγορουμένων για την υπόθεση των θανάτων ηλικιωμένων στο γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά.

Ειδικότερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν η ιδιοκτήτρια και η συνδιαχειρίστρια κόρη της, ο γιατρός που ήταν και υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας και ο ψυχίατρος. Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκαν οι δυο νοσηλευτές και ο διοικητικός υπάλληλος.

Η απόφαση ελήφθη μετά μία μαραθώνια διαδικασία, καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ακολούθησε η διάσκεψη εισαγγελέα και ανακριτή η οποία έληξε στις 5.00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των κατηγορουμένων για την υπόθεση γύρω από το γηροκομείο – κολαστήριο, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτονται κάνοντας λόγο για σκευωρία. «Όλα είναι προϊόν σκευωρίας», υποστήριξαν, σύμφωνα με το flashnews, οι ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας στα Χανιά.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, προσκομίστηκαν ένορκες καταθέσεις που αναφέρουν άτομα που πλησίαζαν ανθρώπους για να καταθέσουν κατά της μονάδας παρέχοντας οικονομικά ανταλλάγματα. «Προσκομίστηκαν στοιχεία άλλων συγγενών στα οποία για παράδειγμα, ο ένας αδελφός λέει ότι βασάνιζαν τη μητέρα του και την άφηναν νηστική ενώ η αδελφή λέει ότι ήταν μια χαρά και ο αδελφός δεν είχε πατήσει ποτέ στη μονάδα ενώ η αδελφή ήταν κάθε μέρα εκεί. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Οι ιδιοκτήτες του Γηροκομείου κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης όλης της ποινικής διαδικασίας, ενώ σχολιάζοντας την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως «εγκληματική οργάνωση που συστάθηκε από τρεις ανθρώπους χωρίς συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο δεν στέκει πουθενά. Όταν συστήνουμε μία οργάνωση το κάνουμε για μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και όχι για κάτι χωρίς σχέδιο».

 

 

Facebook Comments