Κατά την παρουσία του στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BlueSky, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ξεδίπλωσε όλα όσα υπόσχεται το κόμμα του ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει επιφέρει στην ελληνική οικονομία η άνοδος της τιμής της ενέργειας και ο πληθωρισμός.

Το μόνο που παρέλειψε να αναφέρει είναι το ακριβές κόστος των εξαγγελθέντων μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθούν αυτά τα χρήματα.

Αυτό ανάγκασε τον παρουσιαστή της εκπομπής να ρωτήσει το αυτονόητο:

«Επειδή αυτά είναι επιπλέον έξοδα για τον προϋπολογισμό, από πού θα κοπούν αυτά τα χρήματα για να μπορέσει να ανταποκριθεί η οικονομία;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετώντας πιστά την πολιτική παρακαταθήκη του προγράμματος Θεσσαλονίκης το οποίο οδήγησε τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο, άρχισε τις γνωστές θεωρητικολογίες.

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής επέμειναν όμως ρωτώντας τον πάλι από πού θα βρεθούν τα χρήματα για όλες τις παροχές που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του κ. Ξανθόπουλου δεν εξέπληξε κανέναν:

«Δεν έχω… Θα σας πω το εξής, δεν έχω την άμεση απάντηση από πού θα δοθούν αυτά, με την έννοια ότι είναι θέμα του οικονομικού επιτελείου και δε θα ‘θελα να διακινδυνεύσω μια δήλωση. Αλλά μη μου πει κανείς ότι να παρακολουθούμε αμέτοχοι ως χώρα την κατάσταση αυτή. Τον πληθωρισμό, 5,4% ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός, τα πάντα ανεβαίνουν, τα είδη βασικής κατανάλωσης, τα καύσιμα, το πετρέλαιο. Άρα το καταλαβαίνω αυτό το ερώτημα, τεχνικό είναι όμως. Το πολιτικό ερώτημα είναι, θέλουμε;»

«Τί τεχνικό κύριε Ξανθόπουλε; Αν δεν έχουμε λεφτά στο συρτάρι ή θα πρέπει να δανειστούμε ή θα πρέπει να κόψουμε από κάπου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος στην οικονομία» ήταν το προφανές σχόλιο του δημοσιογράφου σε όσα υποστήριξε ο οπαδός των λεφτόδεντρων.

Πηγή: Omadaalithias.gr

Facebook Comments