Μικρή διόρθωση προς τα πάνω κατέγραψαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη, μετά από αρκετές ημέρες συνεχούς υποχώρησης. Έτσι η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου περιορίστηκε στο 2,64% από το 2,733% που είχε φθάσει χθες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι «πολύ πιθανό» να αυξήσει τα επιτόκια το 2022 για να καταπολεμήσει μια άνευ προηγουμένου άνοδο των τιμών στην ευρωζώνη, αλλά δεν πρέπει να προκαλέσει τριγμούς καθώς θα αρχίσει να σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Martins Kazaks, που δημοσιεύει το Βloomberg.

«Θα εξαρτάται από τα δεδομένα», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Λετονίας σε συνέντευξή του. «Θα δούμε, αλλά είναι πολύ πιθανό να συμβεί φέτος».

Με τον πληθωρισμό να ξεπερνά τώρα το 5% μετά από απροσδόκητα ρεκόρ τους τελευταίους δύο μήνες, η κατάσταση έχει γίνει «πιο ξεκάθαρη» για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, είπε ο Kazaks. «Βλέπουμε τον πληθωρισμό πολύ πάνω από αυτό που είδαμε στο παρελθόν και αυτό μετατοπίζει τη βαρύτητα».

Facebook Comments