Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας δήλωσε πως θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί με ένα κομμάτι της ΝΔ που δεν θα είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 και ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε: «Ναι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο μέλλον με αυτό το κομμάτι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στην Ελλάδα για να αλλάξουν πράγματα χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές που αναγκαστικά πρέπει να έχουν μια διακομματική συναίνεση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κομμάτια του δημοκρατικού κέντρου, της δημοκρατικής κεντροδεξιάς. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς που δεν θα είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στο χώρο της κεντροδεξιάς για κάτι τέτοιο». 

Αναφορικά με το υβριστικό άρθρο του Θανάση Καρτερού, ο Γ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι εννοούσε ότι «με την ορολογία και τη ρητορική του κ. Μητσοτάκη δυστυχώς επαναφερόμαστε σε πολύ κακές εποχές για την πρόσφατη ελληνική ιστορία». Ωστόσο, πρόσθεσε: «Την ουσία αυτού που γράφει την ασπάζομαι, την ουσία 100%, το πώς γράφει ο καθένας είναι άλλο θέμα». 

Facebook Comments