Μετά τα αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμψαν ρώσοι αξιωματούχοι, ο Πούτιν -σύμφωνα με το Russia Today– δήλωσε ότι η Μόσχα έχει αναγνωρίσει τις Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στα σύνορα που είχαν ως περιοχές της Ουκρανίας.

«Τους έχουμε αναγνωρίσει, πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε τα βασικά τους έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των συνταγμάτων τους. Αυτά τα συντάγματα θέτουν τα όρια των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τη στιγμή που ήταν μέρος της Ουκρανίας» είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο είχε δηλώσει ότι η Μόσχα θα σεβαστεί τα σύνορα των δύο δημοκρατιών ανάλογα με το πού ασκούσαν εξουσία και δικαιοδοσία οι τοπικοί ηγέτες. Περίπου το ήμισυ της επικράτειας που ήταν μέρος και των δύο περιοχών πριν από τη διάσπαση παραμένει ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των ουκρανικών κυβερνητικών στρατευμάτων.

Νωρίτερα:

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζητά από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας να να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό όπως μεταδίδει το RT.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους. Το αίτημα έχει ήδη σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.
 

Facebook Comments