Υπέρ της ΔΕΠΑ Εμπορίας απεφάνθη το Εφετείο της Στοκχόλμης, απορρίπτοντας την αγωγή της τουρκικής εταιρείας BOTAS κατά της απόφασης του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου (ICC) του 2020.

“Η τελευταία αυτή εξέλιξη που συνιστά αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της νομικής υπηρεσίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας, των εξωτερικών νομικών συνεργατών, αλλά και των στελεχών της, επιβεβαιώνει τη δικαίωση της ελληνικής Εταιρείας από το διαιτητικό δικαστήριο το οποίο είχε αποφασίσει την αναδρομική μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου”, αναφέρει η εταιρεία. Σε συμμόρφωση με τη διαιτητική απόφαση, η τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου είχε καταβάλει στη ΔΕΠΑ στις 5 Μαρτίου 2020, το σύνολο των αναδρομικών χρεώσεων και η ελληνική εταιρεία με την σειρά της, έναν μήνα αργότερα, επέστρεψε στους πελάτες της τα ποσά που αντιστοιχούσαν σε κάθε έναν από αυτούς.

Το συνολικό ποσό που επεστράφη στους πελάτες της ΔΕΠΑ ανερχόταν σε 120 εκατ. ευρώ, αποτελώντας μια σημαντική ένεση ρευστότητας για την εγχώρια αγορά ενέργειας, σε μια δύσκολη συγκυρία εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Με την απόφαση του Εφετείου της Στοκχόλμης μπαίνει τέλος στην εμπορική διένεξη μεταξύ των δύο εταιρειών, που ξεκίνησε το 2009, για την αναπροσαρμογή της συμβατικής τιμής του φυσικού αερίου.

Facebook Comments