Τα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται για τις συνθήκες και τις αιτίες των θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές. Τα ερωτηματικά είναι πολλά για τους 3 θανάτους σε 33 μήνες των τριών κοριτσιών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η έρευνα των ανθρωποκτονιών επικεντρώνεται γύρω από ένα πρόσωπο. Οπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους μία «μαυρισμένη φωτογραφία» και προσπαθούν μέσω των καταθέσεων των επιστημόνων να την «ανοίξουν», ώστε να φανεί το πρόσωπο, που ίσως φέρει ευθύνη για όσα συνέβησαν και να αποσαφηνιστεί αν τελικά υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή έχει ήδη ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων των Αθηναίων γιατρών, που είχαν ασχοληθεί με την υγεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν και οι γιατροί που νοσήλευσαν την Μαλένα το 2019.

Οπως αποκαλύφθηκε από σχετικό ρεπορτάζ του Mega, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν ύστερα κι από τις υποψίες των γιατρών και των ιατροδικάστών, ύστερα την ανακοπή καρδιάς που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, στις 11 Απριλίου του 2021, που είχε σαν αποτέλεσμα την μόνιμη εγκεφαλική βλάβη της μικρής.

Χαρακτηριστικό είναι το ημερολόγιο νοσηλείας της Μαλένας που βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Δύο ημέρες πριν το κοριτσάκι εκπνεύσει στις 11/4, οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάσταση της άριστη, στις 12/4 καλή, ενώ το πρωινό της επίμαχης ημέρας, στις 13/4 άριστη και χωρίς προβλήματα, όταν ξαφνικά στις 16:40 το απόγευμα κατά την κατάθεση της μητέρας έβγαλε ένα βρόγχο κι εξέπνευσε. Ο θάνατος της Μαλένας ήταν αιφνίδιος, μη αναμενόμενος και πρέπει να διερευνηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε εργαστήριο του εξωτερικού αναμένεται να σταλεί δείγμα που έχει ληφθεί από την 9χρονη προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα χορήγησης ιδιαίτερα τοξικών και επικίνδυνων ουσιών που ενδεχομένως της επέφεραν τον θάνατο.

Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν τώρα οι Αρχές, είναι αν ο θάνατος της Τζωρτζίνας, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Σε δηλώσεις της η παιδοογκολόγος που παρακολουθούσε το κοριτσάκι υποστήριξε πως δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια, όπως αναγράφεται στην έκθεση του ιατροδικαστή. «Υπάρχει εξέταση την παραμονή με τέλεια ηπατική, τέλεια, πιο τέλεια δεν γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά και περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Facebook Comments