Στάση αναμονής κράτησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα και πιθανόν να εγκριθεί η έκδοση νέου ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της απρόβλεπτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει να θέσει σε κίνηση το σχέδιό της για την απόσυρση των έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, που είχε θέσει σε εφαρμογή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικοί κραδασμοί που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού πριν από περίπου δύο χρόνια.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,38% από 2,37% χθες, έναντι 0,2% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,18% από 2,45% που έκλεισε χθες.

Facebook Comments