Το sell-off έχει φέρει τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών σε ελκυστικά επίπεδα, αναφέρει η HSBC και προχωρά σε αναβάθμιση των τιμών-στόχων που δίνει για τις τέσσερις συστημικές, επιβεβαιώνοντας τη σύσταση buy.

Συγκεκριμένα, αυξάνει την τιμή- στόχο για την Alpha Bank στα 1,60 ευρώ (από 1,40 ευρώ πριν) βλέποντας περιθώριο ανόδου 64%, για την Eurobank αναφέρει ότι την τοποθετεί στα 1,45 ευρώ (από 1,30 ευρώ πριν) με περιθώριο ανόδου 84%, για την Εθνική Τράπεζα στα 3,90 ευρώ (από 3,55 ευρώ πριν) με περιθώριο ανόδου 47% και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,10 ευρώ (από 1,95 ευρώ) με περιθώριο ανόδου 78%.

Όπως επισημαίνει, μετά την κλιμάκωση της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχασαν το 30% της ανατίμησης που είχαν σημειώσει από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022 και οι εκτιμώμενοι δείκτες P/TBV για το 2022 υποχώρησαν στο 0,40x.

“Θεωρούμε ότι το sell-off είναι υπερβολικό, δεδομένης της προόδου στους καθαρισμούς των NPEs που έχει σημειωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και της περιορισμένης αλλαγής στις προοπτικές των δεικτών απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ROTE.

Η εκτίμηση της HSBC για 13% κόστος ιδίων κεφαλαίων COE (η οποία παραμένει αμετάβλητη) ήδη καταγράφει την άνοδο των επιτοκίων και την αυξημένη αστάθεια. Επίσης, όπως προσθέτει, υπάρχει περιορισμένη αλλαγή στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών και οι αναθεωρήσεις μαζί με τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του συνόλου του 2022 εξακολουθούν να οδηγούν σε αύξηση 11% των τιμών-στόχων σε μέσο όρο.

Για αυτό τον λόγο η HSBC επιβεβαιώνει την αξιολόγηση  “αγορά” και για τις τέσσερις τράπεζες, με την Eurobank να παραμένει το αγαπημένο της play.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments