Νέο επεισόδιο με «βαριές» κουβέντες στην οδό Κιλκίς το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα με «πρωταγωνίστρια» τη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριων παιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της σελίδας protothema.gr, ήταν πρώτο σε αναγνώσεις στο διαδίκτυο, τις πρωινές ώρες, το ίδιο βέβαια και σε πολλά άλλα πόρταλ, όπως και στο pelop.gr. Το θέμα αναπαράχθηκε και από το σύνολο των αθηναϊκών τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ στην εκπομπή του Star με την Ζήνα Κουσελίνη επέλεξε να απαντήσει η ίδια η τραγική μητέρα των τριών κοριτσιών.

Όπως είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, το επεισόδιο στο Κοιμητήριο του Αγίου Μηνά της Πάτρας έγινε ως εξής: «Ημασταν σε κηδεία τρίτου προσώπου, δεν είχε καλά καλά σαραντίσει η Τζορτζίνα. Αυτή (μητέρα της πρώην του Μάνου) έβγαινε από άλλη κηδεία στην εκκλησία του Αγίου Μήνα. Εγώ έμπαινα σε κηδεία για την κηδεία θείου μου. Η μάνα της κοπέλας πέρασε από μπροστά μας και είπε απευθυνόμενη προς τον Μάνο: “Οπως πέθανε το δικό μου, να πεθάνουν και τα δικά σου”. Εάν ήταν τόσο σοβαρό το επεισόδιο, όπως η ίδια λέει, γιατί δεν κάλεσε την αστυνομία;».

Τον συγκεκριμένο διάλογο διαψεύδει κατηγορηματικά η μητέρα της «πρώην», η οποία τονίζει ότι απευθύνθηκε μόνο στον Μάνο, λέγοντάς του «για ποιον λόγο φέρθηκες έτσι στην κόρη μου;».

Για το περιστατικό στο γήπεδο η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει: «Είναι ψευδές ότι η Αστυνομία είχε έρθει. Ήταν η πρώην σύντροφος του Μάνου, η μητέρα της, ο πρώην πατριός της και δύο καθαρίστριες, από την εταιρεία καθαρισμού, ιδιοκτήτρια της οποίας είναι η μητέρα της κοπέλας. Και μου επιτέθηκαν οι δύο καθαρίστριες. Και μάλιστα, ο Μάνος δεν έπαιζε μπάλα, αλλά ήταν μαζί μου στις κερκίδες, ενώ παρών στο συμβάν ήταν και ο πατέρας του Μάνου, ο οποίος κρατούσε τις ισορροπίες». Η μητέρα δηλώνει πως η Ρούλα εμφανίστηκε με το καρότσι της Τζωρτζίνας και άρχισε να βρίζει την κοπέλα, επειδή νόμιζε πως είχε πάει στο γήπεδο για τον Μάνο.

Το τρίτο και πιο σοβαρό επεισόδιο, στο οποίο κατά τη μητέρα η Ρούλα με τον Μάνο συναντήθηκαν με την κόρη της και η πρώτη τής έδειξε την Τζωρτζίνα λέγοντάς της… «το δικό της πέθανε ενώ το δικό μου ζει», το διαψεύδει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Νέο επεισόδιο σε καφέ το Σάββατο

Σαν να μην έφταναν τα τρία παραπάνω, έγινε και τέταρτο επεισόδιο, σε καφέ της οδού Κιλκίς της Πάτρας το μεσημέρι του Σαββάτου. Το καφέ είναι «στέκι» της μητέρας της πρώην σχέσης του Μάνου κι εκεί βρισκόταν μαζί με την κουμπάρα της και φίλες της. Η ίδια μας περιγράφει τι συνέβη: «Πέρασε η Ρούλα, στην αρχή δεν την γνώρισα, με κοιτάζει και περνώντας δίπλα μου, φωνάζει δυνατά…«να δώσουμε στην π… 500 ευρώ άμα της λείπουν». Ξεροκαταπίνω, δεν δίνω σημασία γιατί ήμουν με την παρέα μου, αλλά μετά από μισή ώρα προσπαθώντας να φύγω και να μπω στο αυτοκίνητό μου, ξανά περνάει δίπλα μου και λέει…«μη σου γ… κα…». Πριν καν προλάβω να αντιδράσω είχε απομακρυνθεί. Οσοι ήσαν στην παρέα μου έρχονται μάρτυρες για να πιστοποιήσουν το συμβάν».

Το ως άνω επεισόδιο επιβεβαίωσε και η ίδια η Ρούλα, χθες το πρωί, χωρίς να γνωρίζει πως ήδη η καταγγελία είχε φθάσει στα γραφεία της  εφημερίδας«Πελοπόννησος». Η ίδια είπε: «Πριν δύο ημέρες, το Σάββατο, κατέβαινα τον δρόμο του σπιτιού μου για να παραλάβω ένα δέμα και περνώντας μπροστά από ένα καφενείο, καθόταν η μητέρα της κοπέλας. Την άκουσα να λέει “αυτή είναι”. Γυρνώντας προς το σπίτι λίγα λεπτά μετά, μάς είδε, γιατί ήμουν μαζί με την αδελφή μου, μπήκε στο αυτοκίνητο της εταιρείας της, μαζί με μια άλλη γυναίκα, μας ακολούθησαν μέχρι το στενό του σπιτιού μου. Βγήκαν από το αυτοκίνητο, μας πλησίασαν προσπαθώντας να μας προκαλέσουν. “Αυτή είναι η καταραμένη”, είπε για μένα απευθυνόμενη στη φίλη της. Εγώ δεν αντέδρασα, ούτε η αδελφή μου και μπήκαμε στο σπίτι μας».

Αν και η «Π» αποκάλυψε πρώτη την έρευνα που γίνεται στην υπόθεση των τριών κοριτσιών, έχει σταθεί σε αντικειμενικά στοιχεία και σε καταγγελίες. Ομως, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, Απόστολος Λύτρας, κάποιοι στην προσπάθειά τους να προβούν σε “αποκάλυψη”, δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν και φωτογραφίες από το νεκροτομείο. Προφανώς, αναφέρεται στην δημοσίευση φωτογραφιών της Μαλένας, η οποία έφερε σημάδια. Αυτές οι φωτογραφίες είναι από το νεκροτομείο. Ποιος τις έδωσε στους δημοσιογράφους; Ας το βρουν οι αρμόδιοι!

Η ανακοίνωση του κ. Λύτρα έχει ως εξής: «Η οικογένεια των τριών παιδιών που απεβίωσαν, είναι τουλάχιστον αγανακτισμένη με τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση από κάποια Μ.Μ.Ε., καθώς και από διάφορους ”αυτόκλητους ειδήμονες”. Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο. Υπό αυτά τα δεδομένα είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τηλεοπτικά και να τοποθετούνται δημόσια ιδιώτες ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν στην διάθεση τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει την νεκροψία-νεκροτομή, με μόνο σκοπό την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ίδιον όφελος του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Αγνοώντας, μάλιστα, οι εν λόγω, όχι μόνο την οικογένεια που ουδέποτε τους έδωσε την όποια εντολή να ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά και την ιατροδικαστική υπηρεσία που ευθέως τους κατηγόρησε για ”πρόκληση σύγχυσης και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης”. Ομοίως, ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει και με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας, δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο. Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών;

Εκτός αν οι ”αυτόκλητοι πραγματογνώμονες” θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της Δικαιοσύνης και κυρίως της μνήμης των τριών παιδιών. Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους. Με μια τελευταία υπενθύμιση: Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Πηγή: Pelop.gr

Facebook Comments