Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στην Βουλή μεταξύ του Αδωνη Γεωργιάδη και του Κρίτωνα Αρσένη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ζητά εξηγήσεις από το ΜεΡΑ25 για τις καταγγελίες των δυο γυναικών βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και τον κ. Αρσένη να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «σκοτώνει γυναίκες, παιδιά και παππούδες στο Αιγαίο».

«Το να φεύγει ένας βουλευτής και να ανεξαρτητοποιείται από κάποιο κόμμα συμβαίνει στη Βουλή. Αυτά όμως που λέει η κυρία Αδάμου για το ΜεΡΑ25 δεν τα έχω ξανακούσει. Και επίσης δεν έχω ακούσει καμία απάντηση ούτε από Γιάνη Βαρουφάκη ούτε από τον κ. Αρσένη που είναι τόσο πολύ ευαίσθητος» ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει ότι ο κ. Αρσένης υπήρξε «διορισμένος» ευρωβουλευτής του Γιώργου Παπανδρέου. Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης ανέγνωσε απόσπασμα από τις μαρτυρίες της κυρίας Αδάμου η οποία είπε για όσα της ανέφεραν στο ΜεΡΑ25 ««αφού θέλεις να κάνεις παιδιά να μείνεις σπίτι σου! Δεν είμαστε δώ για να γεννοβολάς εσύ!»». Αυτά είπε η κα Αδάμου, εδώ μιλάμε για ισότητα και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων και ο κ Αρσένης που είναι τόσο ευαίσθητος στο ότι η συνάδελφος σας καταγγέλλει ότι της κάνατε μπούλινγκ γιατί ήταν έγκυος έχετε δώσει απάντηση; Έχει περάσει στα ψηλά του κοινοβουλίου! Είναι ανατριχιαστικά πράγματα αυτά που ξεπερνάνε το όριο πολιτικής συμπεριφοράς και δείχνουν την υποκρισία της Αριστεράς».

« Δεν θα αναφερθώ στον οχετό που εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης! Δεν έχω διοριστεί ποτέ, έχω εκλεγεί», απάντησε ενοχλημένος ο κ. Αρσένης, προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντα κ. Βλάχου ο οποίος του υπενθύμισε πως η εκλογή με κομματική λίστα είναι κατ’ ουσίαν διορισμός.

Βλάχος: Δεν βγήκατε ευρωβουλευτής με λίστα;

Αρσένης: Τι λέτε; Εκτελείτε χρέη προέδρου ή απαντάτε; Είναι διορισμός αυτό;

Βλάχος: Τι είναι αυτό; Εκλογή είναι;

Αρσένης: Προφανώς!

Βλάχος: Όταν είστε δεύτερος στη λίστα και βγάζει πέντε δεν είναι διορισμός αυτό;

Αρσένης: Δηλαδή τους ευρωβουλευτές της ΝΔ τους ψήφισαν με σταυρό όταν υπήρχε λίστα;

Βλάχος: Όταν ήταν λίστα τους ευρωβουλευτές τους αποφάσιζε το κόμμα

Συνεχίζοντας ο κ. Αρσένης είπε : « Έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για την κα Αδάμου. Από ένα κόμμα που δεν έχει ντροπή να σκοτώνει γυναίκες, παιδιά και παππούδες με πους μπακς στο Αιγαίο δεν θα δεχθούμε και κριτική».

Αντιδρώντας ο Γιώργος Βλάχος (ΝΔ) είπε: «με τις υπερβολές που λέτε θα πατσίσουμε; Να είστε προσεκτικός σε αυτά που λέτε! Όταν απευθύνεστε στη ΝΔ θα είστε πιο προσεκτικός! Σας παρακαλώ πολύ! Αυτά που λέτε τα ακούνε και άλλοι και καταλαβαίνετε πόσο κακό κάνετε. Να σκέφτεστε πριν μιλάτε».

Πηγή: Protothema.gr

Facebook Comments