Σε κινηματογραφικό σκηνικό έχει μετατραπεί η πλατεία Εμπορίου στα Άνω Λαδάδικα για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «The Bricklayer» που άρχισαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πολυμελές κινηματογραφικό συνεργείο, εικονολήπτες σε μπαλκόνια, drone, ο πρωταγωνιστής Άαρον Έκχαρτ και κομπάρσοι που περιμένουν υπομονετικά και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες συνεργάζονται για τα πρώτα πλάνα του κατασκοπευτικού θρίλερ σε σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν.

Η δράση είναι τοποθετημένη σε καλοκαιρινή μέρα και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες ο πρωταγωνιστής και οι κομπάρσοι είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα, βερμούδες, κοντομάνικες μπλούζες. Τις ώρες αναμονής πριν από το γύρισμα αρκετοί είναι εκείνοι που κινούνται συνεχώς για να ζεσταθούν.

«Βγάλτε μπουφάν! Πάρτε θέσεις!» είναι οι εντολές που δίνουν οι υπεύθυνοι της παραγωγής και όταν μετά από πολλές επαναλήψεις η λήψη είναι επιτυχής, τότε όλοι δέχονται συγχαρητήρια.

Πάγκοι με μεταχειρισμένα βιβλία και παλιά κοσμήματα και κομπολόγια έχουν μεταφερθεί στον πεζόδρομο και στα τραπέζια των εστιατορίων κάθονται πελάτες – κομπάρσοι.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, Άαρον Έκχαρτ ήταν παρών στα πρωινά γυρίσματα και αργότερα αναμένεται να συμμετάσχει η συμπρωταγωνίστριά του, γεννημένη στη Βουλγαρία Καναδή ηθοποιός Νίνα Ντόμπρεβ.

Στην περιοχή γύρω από την πλατεία Εμπορίου δεν επιτρέπεται η διέλευση πεζών, όσο συνεχίζονται τα γυρίσματα, που αναμένεται να διαρκέσουν έως τις απογευματινές ώρες. Τις επόμενες μέρες οι σκηνές θα έχουν φόντο την Πλατεία Αριστοτέλους, το Καπάνι, την Άνω Πόλη.

Στην ταινία «The Bricklayer της Millennium Media, των Nu Boyana Film Studios Hellenic και Nu Boyana Bulgaria κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους και κάνει να φαίνεται ότι η υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να συσπειρώνεται ενάντια στις ΗΠΑ, η CIA πρέπει να επαναφέρει τον πιο λαμπρό – και επαναστάτη – πράκτορά της από τη συνταξιοδότηση, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το πολυτάραχο παρελθόν του ενώ ξετυλίγει μια διεθνή συνωμοσία.

Facebook Comments