Ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα επικρίνει ανοιχτά τη Δύση για τη στάση της στην Ουκρανία, λέγοντας μάλιστα ότι “κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου”.

Σε μια ομιλία που πέρασε σχετικά απαρατήρητη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Είναι αδήριτη ανάγκη η Δύση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου και της αιματοχυσίας. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν; Η απάντηση είναι: Όχι. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κοστίσει η εισβολή και η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Ρωσία. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την πλήρη ρήξη των σχέσεων Δύσης -και ειδικά της Ευρώπης- με τη Ρωσία. Αλλά δεν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου και της εισβολής.

Γιατί το ΝΑΤΟ δεν δεσμεύεται ότι δεν θα δεχτεί στους κόλπους του άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης; Γιατί το ΝΑΤΟ δεν δεσμεύεται ότι δεν θα ενταχθεί στους κόλπους της Ουκρανίας;”.

Συνεχίζοντας το σκεπτικό του, τόνισε ότι “εάν είναι η Ρωσία που παραβιάζει βάναυσα το διεθνές δίκαιο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένας κόσμος σε διαρκή σύγκρουση. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αντικατάσταση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που κυριαρχούσε μέχρι χθες με μια πολεμική αποπαγκοσμιοποίηση”.

“Εστω και τώρα η Δύση εκτός από τη Ρωσία, τον Πούτιν, τις κυρώσεις, τη διάρρηξη των σχέσεων Δύσης-Ρωσίας, πρέπει να ασχοληθεί πρώτα απ’ όλα με τον ίδιο τον τερματισμό του πολέμου. Το θέλει;”, αναρωτήθηκε στην ομιλία του για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία απέφυγε να υπερασπιστεί με ιδιαίτερη ζέση, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ελαφρά δυσθυμία υπερψήφισε.

Καταγγέλλει το ΑΠΕ για διαστρέβλωση λόγω ενός “δυστυχώς”

Ενώ λοιπόν η δήλωσή του είχε περάσει χαμηλά στα “ραντάρ” των ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να αποφάσισε ότι πρέπει να πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Για το λόγο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης, κατηγορώντας το ΑΠΕ για λογοκρισία, καθώς στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου για την ομιλία του, παρείσφρησε ένα “δυστυχώς”, το οποίο ο ίδιος δεν είπε ποτέ, αλλά ουδόλως αλλάζει το νόημα των λεγομένων του.

Όπως δήλωσε, “Τον τελευταίο καιρό πρέπει να αναζητώ τυχόν διαστρεβλώσεις όσων λέω. Προφανώς, κάποιους έχω ενοχλήσει. Αλλά ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας δημόσιος οργανισμός, θα γίνει το ίδιο μονταζιέρα του αισχίστου είδους, ομολογώ δεν το περίμενα.

Ο συντάκτης του ΑΠΕ πρόσθεσε απλώς μια λεξούλα, το “δυστυχώς”. “Δυστυχώς πράττει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου κλπ κλπ”. Στο σχετικό βίντεο το “δυστυχώς” δεν υπάρχει. Στα πρακτικά της Βουλής δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται για αναγραμματισμό, για παράλειψη λέξης, για λαθάκι. Πρόκειται ξεκάθαρα για σκόπιμη, συνειδητή διαστρέβλωση που αντιστρέφει την ουσία όσων υποστήριξε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ως εισηγητής κατά τη συζήτηση της συγκεκριμένης Συμφωνίας.

Ότι το ΑΠΕ και η ιστορία του θα στιγματιζόταν από τη στιγμή που το ανέλαβε υπό την εποπτεία του ο εντιμότατος κ. Μητσοτάκης ήταν αναμενόμενο. Ότι θα έπεφτε τόσο χαμηλά, σε τέτοια αθλιότητα, δεν ήταν αναμενόμενο.

Απαιτώ από το ΑΠΕ την άμεση αναγνώριση της σκόπιμης διαστρέβλωσης και την παραίτηση των υπευθύνων”.

Πηγή: TheToc.gr

Facebook Comments