Η Ρωσία αυξάνει τις αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία, όπου το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε νωρίς σήμερα πως κατέγραψε πάνω από 250 εξόδους, κάπου 60 περισσότερες από την προηγουμένη.

Οι στόχοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονταν κυρίως σε περιοχές μέσα και γύρω από το Κίεβο, την Τσερνίχιβ και το Χάρκοβο.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε ακόμη πως 11 «εχθρικοί στόχοι στον αέρα» επλήγησαν χθες: επτά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) και δύο πύραυλοι Κρουζ. Δεν διευκρίνισε εάν καταρρίφθηκαν.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Συμφωνήθηκε να ανοίξουν 7 ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Συμφωνία επετεύχθη για τη δημιουργία σήμερα 7 ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης. Η Ιρίνα Βερεστσούκ πρόσθεσε ότι οι άμαχοι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, θα βρουν μεταφορικά μέσα στην κοντινή Μπερντιάνσκ.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τη διέλευση αμάχων από ή προς το κέντρο της Μαριούπολης.

Facebook Comments