Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων που επιτρέπει στην Αργεντινή να αναδιαρθρώσει το χρέος που οφείλει στον δανειστή, επικυρώνοντας μια συμφωνία που ήδη αντιμετωπίζει οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις, μεταδίδει το Bloomberg.

Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε σε συνεδρίασή του την Παρασκευή μια διευρυμένη για 30 μήνες διευκόλυνση, επιτρέποντας την άμεση εκταμίευση 9,7 δισ. δολαρίων, ανέφερε το Ταμείο σε ανακοίνωσή του.

Το ΔΝΤ και οι αρχές της Αργεντινής συμφώνησαν επίσης να επισπεύσουν την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος για τα μέσα Μαΐου από τα μέσα Ιουνίου, ώστε να καταστεί δυνατή μια προγενέστερη αξιολόγηση των επιπτώσεων της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στην οικονομία της Αργεντινής.

Το δάνειο στοχεύει να παράσχει στην Αργεντινή στήριξη του ισοζυγίου πληρωμών και του προϋπολογισμού, υποστηριζόμενη από μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, την ενίσχυση των αποθεματικών, την αντιμετώπιση των κοινωνικών κενών και των ελλείψεων στις υποδομές της χώρας και την προώθηση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, πρόσθεσε το Ταμείο.

Facebook Comments