Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα τα ομόλογα, καθώς η αλματώδης άνοδος του πληθωρισμού εκτιμάται ότι θα επισπεύσει την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Ενδεικτικά η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου προσεγγίζει πλέον το 2,9%, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού καταγράφει σήμερα άνοδο 5 μονάδων βάσης στο 2,158%. Οι αποδόσεις γερμανικών και γαλλικών ομολόγων 10ετους διάρκειας καταγράφουν άνοδο της τάξης των 2 μονάδων βάσης.

Σημειώνεται ότι οι προσδοκίες των επενδυτών όπως αποτυπώνονται στην προθεσμιακή αγορά, προεξοφλούν δύο αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ εντός του έτους. Άλλωστε και η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε πρόσφατη συνέντευξη της επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα εκτιναχθεί πάνω από το 7% τους προσεχείς μήνες.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 48 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,89% από 2,79% που έκλεισε την Παρασκευή έναντι 0,58% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,31% από 2,27%.

Facebook Comments