Την ανάγκη ενός σχεδίου “έκτακτης ανάγκης” από το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η “ζοφερή κατάσταση” στο ενεργειακό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά κλεφτόδεντρα υπάρχουν σίγουρα. Αυτό είναι βέβαιο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, στρέφοντας τα βέλη του και κατά της ΔΕΗ, λέγοντας πως έχουν πολλαπλασιαστεί οι διευθυντές στην Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και απολαμβάνουν μεγάλων αποδοχών, κάνοντας λόγο για golden boys, όπως και στον ΔΕΔΔΗΕ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι δημόσιες επιχειρήσεις λειτουργούν με ιδιωτικά κριτήρια και λέγοντας ενδεικτικά ότι “ο Πρόεδρος της ΔΕΗ παίρνει 360.000 ευρώ τον χρόνο, διπλάσιο μισθό από τον Πρωθυπουργό”.

“Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως μεταξύ των “παραδοχών” που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα “μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή”, την ώρα που η “αισχροκέρδεια” φτάνει το 1,5 δισ.

“Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε “τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό”.

 

Facebook Comments