Βουτιά 5% καταγράφει αυτήν την ώρα η τιμή του πετρελαίου, και ενώ ολοκληρώθηκε ο γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, το WTI υποχωρεί 5,3% στα 100 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του μπρεντ αυτήν την ώρα βρίσκεται στα 104 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 5,2%.

Την ανάγκη να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, τόνισε η ουκρανική αντιπροσωπεία μετά τη συνάντησή της με τους Ρώσους διαπραγματευτές στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο χρυσός και το ασήμι θεωρούνται συχνά ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της αναταραχής της αγοράς γενικότερα, το παλλάδιο είναι στενά συνδεδεμένο με τις σχέσεις της Ρωσίας με τις δυτικές χώρες καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς πολύτιμων μετάλλων στον κόσμο, μαζί με τη Νότια Αφρική.

Το παλλάδιο χάνει 8,6% στα 2.049,28 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα 3,2% στα $961 ανά ουγγιά. Η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 2,4% στα 1.897 δολάρια ενώ το ασήμι κατά 4% και φτάνει στα 24 δολάρια ανά ουγγιά.

Facebook Comments