Στη φάση αποκάλυψης στοιχείων που θα φωτίσουν την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, οδεύει η έρευνα που γίνεται από πλευράς ιατριδικαστών και αστυνομίας.

Τα νέα στοιχεία θα προκύψουν από το Ειδικό Εργαστήριο Ιατροδικαστικής – Τοξικολογικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και από τις ολοκληρωμένες Ιστολογικές Εξετάσεις, που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επομένων ημερών.

Πηγή της εφημερίδας “Πελοπόννησος” επέμενε χθες αργά το βράδυ ότι αυτές θα δείχνουν “παθολογικά και μόνο αίτια για την 9χρονη Τζωρτζίνα”, ενώ σε ό,τι αφορά στην τελική Ιατροδικαστική Εκθεση της άτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών “πολύ δύσκολα θα καταλήξει σε κάτι ανατρεπτικό” για τους λόγους θανάτου της Μαλένας και της 6μηνης Ιριδας.

Σύμφωνα με άλλη πηγή της εφημερίδας, (από τον χώρο της Υγείας), η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις προχθές ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Παράλληλα με την πληροφορία (από το ακαδημαϊκό περιβάλλον) ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις θα “δείχνουν” νοσοκομειακή ουσία ως εύρημα, η εφημερίδα δίνει ένα επιπλέον στοιχείο του ιατρικού φακέλου της μικρής, χωρίς να ερμηνεύει επιστημονικά την αξία του, αλλά και χωρίς να το ταυτίζει απαραιτήτως με την έρευνα που διενεργείται.

Πρόκειται για την ένδειξη “τροπονίνη” – ουσία της καρδιάς, που έπρεπε να ήταν έως 15 και εμφανίζεται στο… 485.

Facebook Comments