Στις 18 Ιουνίου 2021, έγραφα εδώ στο φιλόξενο marketnews.gr για τη δολοφονία της Καρολάϊν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τους λόγους που η ελληνική κοινωνία είχε οπλίσει το χέρι του.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε «χειρότερο» έγκλημα, αυτό της δολοφονίας των παιδιών από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Ένα έγκλημα που όλοι έχουμε μείνει έκθαμβοι από τις εξελίξεις.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι κάτι σάπιο ελλοχεύει στη μικρή μας Ελλάδα, στο άκρο της Πολιτισμένης Ευρώπης. Θα μου πείτε, εντάξει μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ναι είναι ψυχοπαθής, να μην είχε τα λογικά της. Μα και πάλι. Γιατί αυτή η Κοινωνία δεν είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται γρήγορα ένα ψυχικά άρρωστο άτομο και να ενεργεί;

Η απάντηση είναι ότι δυστυχώς το σύστημα λειτουργίας αυτής της κοινωνίας διατηρεί τα παθογενή στοιχεία του και δεν τα αλλάζει ούτε μετά από τραγικά γεγονότα. Έχει δομηθεί μια αναχρονιστική Κοινωνία και ένα επίσης αναχρονιστικό Σύστημα Εκπαίδευσης, με φωτεινές εξαιρέσεις σαφώς, που παρόλα αυτά επιτρέπουν τις δολοφονίες της Καρολάιν και των τριών παιδιών καθώς και άλλα ειδεχθή εγκλήματα.

Να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν οραματίζομαι μια Κοινωνία με μηδενική εγκληματικότητα. Δεν υπάρχει τέτοια Κοινωνία. Και τάσσομαι απόλυτα με το Φιλελεύθερο πρότυπο απονομής της Δικαιοσύνης και Σωφρονισμού. Όμως υποστηρίζω διακαώς ότι το Κοινωνικό Σύστημα έχει τεράστια τραγικά κενά. Και αυτά τα κενά όσο δεν κλείνουν θα παράγουν δολοφονίες και ακραία περιστατικά βίας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επί τρία χρόνια, από τα 29 της, δολοφονούσε τα παιδιά της και κατάφερνε να κοροϊδέψει όλο το σύστημα!  Αστυνομία, εισαγγελία, Χαμόγελο του Παιδιού, ιατροδικαστές στη συνέχεια…Όλοι πέταγαν αετό!. Και αν δεν έβαζε μεγάλη δόση κεταμίνης, θα κάλυπτε και αυτόν το φόνο! Και κανείς δεν πήρε είδηση τί συνέβαινε. Με λίγα λόγια η Πισπιρίγκου έφτυνε κατάμουτρα το Σύστημα και συνέχιζε απτόητη. Και ευτυχώς που βρέθηκαν 3 δημοσιογράφοι, ένας Ιατροδικαστής και ένας απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας για να ξετυλίξουν το κουβάρι. 5 άνθρωποι μόνοι απέναντι σε μια «οργανωμένη» κοινωνία που υποτίθεται ότι ελέγχει, προστατεύει, ενεργεί προς όφελος των πολιτών της.

Επί τόσα χρόνια ο όχλος που συγκεντρώθηκε το βράδυ της σύλληψης της έξω από το σπίτι της, έβγαζε σέλφι και φωτογραφίες το σπίτι και φώναζε για θανάτους και ψόφους και μαζί τους πολλά νέα παιδιά ενώ επί τόσα χρόνια σιωπούσε. Μα τι στο καλό; Η περίφημη «γειτονιά» με την οποία μεγαλώσαμε θυμόμαστε όλοι ότι γνώριζε τα πάντα αλλά δεν μίλαγε και όταν η κατάσταση ήρθε στην επιφάνεια είναι έτοιμη να λυντσάρει άκριτα.  Ο σουσουραδισμός στο μεγαλείο του.

Επίσης, όλο αυτό το κοινωνικό σύμπλεγμα με τα ατελείωτα «πρέπει» πόσες ζωές κατάστρεψε. Πρέπει να παντρευτείς, πρέπει να κάνεις παιδιά, πρέπει να σπουδάσεις, πρέπει, πρέπει, πρέπει. Όχι, δεν πρέπει τίποτα από όλα αυτά! Αυτό που πρέπει είναι να μπει ψυχολόγος στα σχολεία της χώρας και όσοι θέλουν να γίνουν γονείς επίσης να περνάνε από ψυχολογικές εξετάσεις.

Αυτό που πρέπει, είναι να μεταμορφώσουμε την Παιδεία μας μήπως και στα επόμενα 50 χρόνια αρχίζει κάτι να αλλάζει. Και γιατί τόσα πολλά χρόνια; Έχετε παρατηρήσει τη μέση ηλικία των δολοφόνων της Καρολάιν, της Τοπαλούδη, των μικρών κοριτσιών και όλων των δολοφονιών που συγκλόνισαν την Ελλάδα; Παρατηρείστε τη και θα δείτε γιατί χρειάζονται πολλά χρόνια. Δυστυχώς.

Facebook Comments